İttifaka kapılarını kapattı!

İttifaka kapılarını kapattı!

İttifaka kapılarını kapattı!

24 Haziran Genel Seçimlerinin ardından yerel seçim atmosferlerine girilirken siyasi partilerin seçimlerde alacakları konum yavaş yavaş netleşmeye başladı. Siyasi partiler yerelde ittifak çalışmalarına çok sıcak bakmazken sadece MHP kapıları tamamamen kapatmış değil. Bazı bölgelerde ‘gönül ittifakı’ yapılabileceğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli genel olarak ise ittifak yapmayacaklarını belirtti.
Diğer yandan İYİ Parti’den yapılan açıklamada ise yerel seçimlerde ittifak birlikteliklerine kapıların kapalı olduğu belirtildi. Bu doğrultuda çözümleme yapıldığından Zonguldak’ta ise İYİ Parti’nin CHP ile ittifak yapma ihtimalleri için ‘ölü doğmuş bebek’ benzetmesi yapılıyor. Diğer taraftan Zonguldak’ta Ak Parti-MHP ittifakı ise çok uzak bir ihtimal değil.
İYİ Parti’den yapılan ittifak açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı;
YERELDE İTTİFAK YAPILMAYACAK
Millet ittifakı’nın faydası olmadı” değerlendirmesinin öne çıktığı İYİ Parti yerel seçimlerde ittifak yapmayacak; yerel seçime kendi adayıyla girecek. Yerel seçimlerin genel seçimlerden farklı olduğu ve vizyoner adaylarla seçime girilmesi durumunda birçok il ve ilçe belediye başkanlığının alınabileceği görüşü öne çıkıyor.
DENGELER GÖZETİLECEK
Genel seçimlerde yaşanan genel merkez ve taşra teşkilatları arasındaki kopukluk giderilecek. “Yerel seçimde bağlar güçlendirilsin” kararı alınırken, aday belirleme sürecinde yerel dengeler gözetilecek. Mevcut yerel yönetimlerin hataları ve yönetim zafiyetleri belirlenecek, bu konularda çözüm üretebilecek adaylarla seçime girilecek. Eylül-ekim gibi genel merkez tarafından büyükşehir belediyesi adaylarının daha sonra ise ilçe belediye başkanı adaylarının açıklanması bekleniyor.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER