"İYİ" niyetlilere kapımız açık!

"İYİ" niyetlilere kapımız açık!

"İYİ" niyetlilere kapımız açık!

İYİ Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Asım Tazegül, "İyi niyetli herkese partimizin kapısı ardına kadar açık" dedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül, partinin kuruluşundan bu yana yaşadıkları süreç ile ilgili Gündem'e açıklamalarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkan Yardımcılığı ve Üst Kurul Delegeliği görevlerinden istifa ederek İYİ Parti safına geçtiğini açıklayan Tazegül, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Ben makam, mevki, koltuk meraklısı olsaydım MHP'deki görevlerimden ayrılmazdım. MHP'de kendime göre birtakım yanlışlıklar gördüğüm için görevlerimden istifa ederek, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile hareket etmeye karar verdim. İYİ Parti'nin nasıl kurulduğunu ve ülke genelinde kısa sürede nasıl teşkilatlandığını en iyi bilenlerden biriyim. Ereğli'de kurucu İlçe Başkanlığına atanmamdan bir süre sonra yaptığımız kongrede bu kez seçim ile İlçe Başkanlığına seçildim. Göreve başladığım günden bu yana kimseyi dışlamadık,  ötekileştirmedik. İYİ Parti'nin kapısı iyi niyetli herkese açıktır."
ESAS OLAN TEŞKİLATTIR
Seçim sürecine ilişkin açıklamasını sürdüren Tazegül, yaşanan sıkıntıların teşkilattan kaynaklanmadığını belirterek şöyle devam etti:
"Bildiğiniz gibi, 24 Haziran seçimlerinde partimiz Ereğli'den iki milletvekili adayı gösterdi. Ancak buna rağmen ilçemizde istediğimiz gibi bir seçim süreci yaşayamadık. Bizler teşkilat olarak genel merkezimiz kimi aday gösterirse çalışmakla mükellefiz. Fakat milletvekili adaylarımız teşkilat dışında başka bir mekanda çalışmayı teklif edince bunu kabul etmedik. Teşkilat ve seçim Koordinasyon Merkezi çalışmalarının tek noktadan yani teşkilat binamızdan yapılmasının daha doğru olacağını ifade ettik. Maalesef adaylarımız buna yanaşmadılar. İlçe merkezinde bir bina kiralayarak Seçim Koordinasyon Merkezi olarak kullanacaklarını, teşkilatı da oraya taşımamızı istediler. Biz de buna sıcak bakmayınca seçim süreci partimiz açısından sancılı başlamış oldu. Bizler her zaman teşkilatın esas olduğunu, milletvekili adaylarının henüz seçilmeden teşkilatın üstünde olmadığını düşünüyoruz. 
Yine seçim sürecinde partimizden milletvekilli aday adayı olan Doktor Sayın Evrim Balbaloğlu'ndan 'aday gösterileceği' garantisi ile 40 bin TL aldığımız dedikoduları yayıldı. Tamamen asılsız olan bu dedikodular ispata muhtaç olduğu gibi bu dedikoduları ortaya atanların böyle bir derdi olmadığı da malumunuzdur. Eğer bu doğru olsaydı Evrim Hanım aday gösterilmediğini öğrendiğinde çıkıp açıklama yapmaz mıydı? Evrim hanımın partimize sık sık gelip gittiğinin, maddi ve manevi desteğini vermeye devam ettiğinin bilinmesini istiyoruz."
KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ OLMADIM
İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül, Genel Başkan Meral Akşener'in Ereğli mitingi öncesinde yaşanan gelişmeleri de şöyle anlattı:
"İYİ Parti İlçe Başkanı olarak, genel başkanımız Sayın Meral Akşener'i ilçemizin girişinde karşılamamdan daha doğal bir şey olamaz. Fakat karşılama esnasında yaşanan bir takım olaylar kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Elbette kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Ancak birbirimize tahammül etmek zorundayız. Karşılama öncesinde silah ve çakı çekilerek iki grup arasında abartılı bir şekilde gerginlik olduğu doğru değildir. Sadece fiili müdahaleler olmuştur, birde ben nereden geldiğini anlayamadığım bir yumruk yedim. Olayla ilgili hiç kimseden şikayetçi olmadım.
İYİ Parti Ereğli İlçe teşkilatımızın kurulmasından bu yana bir takım sıkıntıların yaşandığını inkar etmiyoruz. Bizim de hatalarımız olmuştur. Ancak ben her zaman ifade ettiğim gibi İYİ Parti'nin kapıları iyi niyetli insanlara sonuna kadar açıktır. Teşkilat çatısı altında konuşarak çözülemeyecek herhangi bir sorun görmüyorum."
Tazegül, İYİ Parti teşkilatlarında ciddi anlamda bir değişim öngörüldüğünü, bunun da Cuma gününden itibaren ay sonuna kadar netleşeceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER