İYİ Parti-MHP gerginliği devam ediyor!

İYİ Parti-MHP gerginliği devam ediyor!

İYİ Parti-MHP gerginliği devam ediyor!

İYİ Parti’den her gün peşpeşe yapılan açıklamalar ile siyasi tansiyon yükselirken geçtiğimiz günlerde MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un ‘maymuncuk’ açıklamasına İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım’dan cevap geldi. Başkan Yıldırım, “Maymuncuk her kilidi açan bir malzemedir ve sadece hırsızlar kullanmaz; fakat kişi kendinden bilir işi ki üzerine alınmış. Yapılan açıklamalarda görüyoruz ki AKP Milli Eğitim ve İŞKUR alımlarında MHP ile istişare yapmadan kendi kadrolarını yerleştirmiştir ifadeleri kullanılıyor. Aynı açıklamada satır aralarında ittifakın amacının bu yüzden Zonguldak’ta sağlanmadığı söyleniyor. Cumhur İttifakının amacı bu söylemlerde daha net anlaşılıyor” dedi.
Kıransoy’un Cumhur İttifakı açıklamalarında söylediği, “İttifak Zonguldak’ta amacına ulaşamamıştır. Bunu kadro atamalarında görüyoruz” ifadelerine tepki gösteren Başkan Yıldırım, “Son olarak şunu söylemek istiyorum maymuncuk kullanarak hırsız olunmaz ama sınavlara gece gündüz çalışarak, kurslara kitaplara ellerindeki son paraları vererek sınav kazanırım kadrolara yerleşirim işim olur ümidiyle yaşayan gençlerimizin, vatandaşlarımızın yerine yandaş kişilerin hak etmeden kadrolara alınmak istenmesi hırsızlıktır. Hem de büyük bir emek hırsızlığıdır” ifadelerini kullandı.
“AMAÇLARI BELLİ OLUYOR”
MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy’un açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, “Maymuncuk her kilidi açan bir malzemedir ve sadece hırsızlar kullanmaz; fakat kişi kendinden bilir işi ki üzerine alınmış. Yapılan açıklamalarda görüyoruz ki AKP Milli Eğitim ve İŞKUR alımlarında MHP ile istişare yapmadan kendi kadrolarını yerleştirmiştir ifadeleri kullanılıyor. Aynı açıklamada satır aralarında ittifakın amacının bu yüzden Zonguldak’ta sağlanmadığı söyleniyor. Cumhur İttifakının amacı bu söylemlerde daha net anlaşılıyor” dedi.
“EMEK HIRSIZLIĞIDIR”
Açıklamalarına sert ifadelerle devam eden İP’li Yıldırım, “Benim gözümde siyaset hizmet işidir. Siyaset yaparak toplumun daha iyi mertebelere çıkabileceğini düşünüyorum; ama günümüz siyasetinde şunu görüyorum bazı partilerde vatanının, milletinin ve vatandaşlarının çıkarlarını umursamayan sadece kendi çıkarları için siyaset yapan ve rant peşinde olan kişi sayısı bir hayli fazladır. Ortak bir rantta buluşamayan kişilerin birbirleriyle uğraşmasıyla günler haftalar yıllar geçiyor. Mevcut muhalefet partileri geçmişlerini unutup yapılan yanlışlara yandaş olmayı tercih ettikleri için İYİ Parti siyaset sahnesine atılmıştır. Tüm engellemelere rağmen 6 aylık bir süreçte İYİ parti meclise 43 milletvekili sokarak siyaset sahnesine güçlü bir giriş yapmıştır. Yarım asırlık partilerin milletvekiline denk bir milletvekiliyle meclise giren İYİ Parti Türk siyasetinde sağlam bir temel atmış, geleceği parlak bir partidir. Çünkü İYİ parti cesurlar hareketidir. İYİ parti halk hareketidir. Biz halk hareketi olarak ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını ve eksiklerini görüyoruz. Gelecekte de gücümüzü yine halktan alarak ve duruşumuzu bozmadan yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum maymuncuk kullanarak hırsız olunmaz ama sınavlara gece gündüz çalışarak, kurslara kitaplara ellerindeki son paraları vererek sınav kazanırım kadrolara yerleşirim işim olur ümidiyle yaşayan gençlerimizin, vatandaşlarımızın yerine yandaş kişilerin hak etmeden kadrolara alınmak istenmesi hırsızlıktır. Hem de büyük bir emek hırsızlığıdır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER