İyi Parti'den GMİS'e ziyaret

İyi Parti’den GMİS’e ziyaret

İyi Parti'den GMİS'e ziyaret

  İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar ve Merkez İlçe Başkanı Fatma Gülay ile il ve ilçe yöneticileri 4 Ocak 2018 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

            Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu.

            Maden işçilerinin önderliğinde bölge halkıyla birlikte gerçekleştirilen 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşü’nün 27’nci Yılı nedeniyle ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten İyi Parti İl Başkanı Bayraktar; “Aradan 27 yıl geçti ancak izleri sürüyor. Birlikteliğin, beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, o günden bugüne kadar yaşadık, gördük.  

Biz İyi Parti olarak her zaman sendikamızın yanındayız” dedi.

            Ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci; “Başkanımızın da dediği gibi Büyük Yürüyüşün üzerinden 27 yıl geçti, hâlâ izleri sürüyor. Allah mekanını Cennet yapsın, Şemsi Denizer Başkanımızın önderliğinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirdik, dünyaya sesimizi duyurduk. Zonguldak’ın Emeğin Başkenti sıfatının vermiş olduğu o haklı gururu yaşadık.

Biz madenciler olarak bu mücadele geleneğini sürdürüyoruz. Çünkü madencilik çok zor, meşakkatli bir meslek. Madenci kardeşlerimizin haklarını, hukuklarını savunmak ve devam ettirmek büyük bir görev.

Maden işçilerinin 6 Kasım 2017’de yine büyük bir eylemi oldu. Bunu da unutmamak lazım. Derinlerden gelen madencinin sesi tekrar duyuldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER