Kaçak Suyun gideri ?

Kaçak Suyun gideri ?

Kaçak Suyun gideri ?

Zonguldak Kamuoyunu çok yakından ilgilendiren Kaçak Su Olayı üzerinden bir yıl geçti. Ama hala Kaçak su dosyası ortada yok.5 Aralık 2016 Tarihinde Yerel Basına demeç veren CHP’li Şanal “3 saat içinde sularını keserim” üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçti.

Zonguldak Belediyesinde 2016 Yılında yaptığı açıklamayla günden yaratan Şenol Şanal o tarihte başkan bana emretsin 3 saat içinde kaçak su bırakmam demişti.

Şimdi ise kendi ekmek fabrikasından TOKİ’ ye ekmek veren Şanal TOKİ Su Kaçağı konusunda “kaçak güreşiyor”Şanal’ın Zonguldak Belediyesi içinde ortaya yaydığı pis kokular bununla da sınırlı değil.

İşte  Şanal’ın 2016 yılında yaptı o açıklama.Medyada

Zeki Çolak’ın İncivez Mahallesi’nde yaptığı iskânı olmayan dairelere su bağlandığı iddialarıyla soruşturma kapsamına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’dan açıklama geldi.

   06 Aralik 2016  

Şanal “Başkanım talimat versin 3 saatte tüm abonelikleri iptal eder, suları keserim” dedi.

[*][*] Bilindiği gibi CHP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda müteahhit olan Zeki Çolak’ın İncivez Mahallesi’nde Kampüs 1, Kampüs 2 ve Kampüs 3 adında yaptığı yaklaşık 300 konutun çatı katlarının imarı olmadığı ve dolayısıyla “kaçak” olduğu, diğer dairelerin de iskan izni olmadığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma başlatılmıştı.

[*][*] Yürütülen soruşturmada, bu dairelerin çatı katlarının kaçak, diğerlerinin de iskan izni olmadığı ortaya çıkınca belediyenin hangi gerekçelerle bu dairelere su bağlandığı da soruşturma kapsamına alındı.

[*][*] Soruşturmayı tamamlayan müfettişler, Su İşleri Müdürü Yüksel Sevimli ile bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısı Şenol Şanal’ın da ifadelerine başvurdu.

[*][*] Denge’nin sorularını yanıtlayan Şenol Şanal, kendisinin göreve başlamadan önce bu dairelerin biten ve konutlarına yerleşen hak sahiplerinin geçici olarak aboneliklerinin yapıldığını, kendisinin de aynı işlemi devam ettirdiğini söyledi.

[*][*] Şanal; “Ben göreve gelmeden önce geçici abonelikler yapılmış. İskanı olmayanların da ellerinde tapuları var. Elektrik bağlanmış, doğal gaz bağlanmış, bunlara itiraz yok. Suya gelince mi itiraz var. Ne yapmışım? Yasa gereği geçici aboneliklerini yaptım. Eğer iskan izni alamıyorlarsa gitsinler müteahhite iskan izinlerini alsınlar. Benim amacım, buradaki yaklaşık 300 ailenin hem mağduriyetini önlemek hem de mevcut durumu, kayıp ve kaçakları belediyeye gelir olarak tahsil etmekti. İmara aykırı olan çatı katlarının su abonelikleri yoktur. Belediye Başkanım bana talimat versin, 3 saat içinde tüm abonelikleri keserim” demişti.

TOKİ’ nin kaçak su kullanımı konusunda pis kokuları yayılınca, başkan Akdemir’in talimatını hiçe sayan Şanal’ın savcıya giden dosyası var mı kamuoyu merak ediyor.

Şanal bu işin neresinde?

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile köprüleri atan Kaçak Su Savunucusu haline gelen Şenol Şanal’ın bu konuda zabıta tarafından tutulan evrakları nerede sakladığı merak ediliyor.

Öte yandan Zabıtaca tutulan tutanakların Savcılığa intikal etmesi durumunda Zonguldak halkı da Kaçak Su olayı hakkındaki daha net bilgiye ulaşacaktır.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2019, 09:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
TANSU
TANSU - 7 yıl Önce

SAYIN MUHAREM BAŞKANIM,,A101,,VE BİM LEREGİRİN BAK NELER ÇIKIYOR NELER

kapuz
kapuz - 7 yıl Önce

iyi işmiş ver ekmeği bağla suyu hayırlı traşlarrrrrrrrrrrrrrrr.

SENOL
SENOL - 7 yıl Önce

AYARLARUZ BEEE

su
su - 7 yıl Önce

sayın başkanım adam ankaraya gidiyor..zaman kazanmak için..lütfen bu adama gereğini yapınız.bizi zan altında bırakmyın.biz yorulduk

SIRADAKİ HABER