KADIN KOOPERATİFLERİNE 150 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ

KADIN KOOPERATİFLERİNE 150 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Ticaret Bakanlığı tarafından Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Programı kapsamında kadın kooperatiflerine kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'e, diğer bölgelerde yüzde 50'ye kadar olmak üzere 150 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini açıkladı.

Maden, Ticaret Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Girişim ve Üretim Kooperatiflerine KOOP-DES Programı kapsamında destek verileceğini söyledi.

Kadın Girişim ve Üretim kooperatifleri ile bundan sonra daha fazla bir araya geleceklerini, her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi.

Maden, KOOP-DES Programı kapsamında Kadın Girişim ve Üretim kooperatifleri ile yönetmeliğin yayınlanmasından sonra bir araya gelerek Kadın Girişim ve Üretim kooperatiflerine bilgilendirmede bulunduğunu belirterek şöyle konuştu:

 "Ticaret Bakanlığı olarak Üretim ve istihdama katkısı olan proje bedellerinin bir bölümünü hibe şeklinde karşılayarak Kadın Girişim ve Üretim kooperatiflerinin sermayelerine katkı sunmayı hedefliyoruz. KOOP-DES Programı ile faaliyetlerinde etkinlik ve verimlilik sağlamayı, öz kaynak yetersizliği bulunan kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarına mali destek vermeyi, yeni alanlarda girişimci ve ihracatçı olmaya özendirmeyi, bireysel tasarrufları kooperatifleşmeye yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Yaşlı ve engelli bakım merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakım evleri, yazılım, halıcılık, arıcılık, balıkçılık, okul servisleri kooperatif faaliyetlerini destekleyeceğiz. Belki en iyi şekilde kadın şoförlerimiz çocuklarımıza ihtimam gösterebilir. Kadın kooperatiflerimizin faaliyetlerinde makine ekipman alımı, sergi ve fuar katılımı, nitelikli personel istihdam desteği vermeyi planlıyoruz. Kadın kooperatiflerine kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'e, diğer bölgelerde yüzde 50'ye kadar olmak üzere 150 bin liraya kadar hibe destek vereceğiz."

Tüm dünyada ve Ülkemizde Yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde uluslararası ticaret ortamındaki daralmaya rağmen kadın girişimci ve esnaf sayısının artması bizim için mutluluk vesilesidir. Kooperatifçilik faaliyetlerinin İlimizde yaygınlaştırılması üzerine çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bununla ilgili Bakanlığımız gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu şekilde yerel kalkınmanın hızlanmasını, yerelde katma değer yaratılmasını ve istihdamın artırılmasını, eğitimli gençlerimizin eğitimlerini daha iyi değerlendirerek, teknolojik alanlarda da hem girişimciliğin hem de kooperatifçiliğin özendirilmesini bekliyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER