KADINA ŞİDDETE YÖNELİK AÇIK HAVA TİYATROSU HALKIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

KADINA ŞİDDETE YÖNELİK AÇIK HAVA TİYATROSU HALKIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Zonguldak Tiyatro Haneden oyuncuları kadına yönelik şiddet ve cinayetlere dikkat çekmek ve kınamak için heykel gösterisi sahneledi. 

Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen açık hava tiyatro gösterisine halk yoğun ilgi gösterdi.

Kadına yönelik şiddet sahneleri izleyenlerin tüylerini ürpertti. Tiyatro haneden oyuncuları; Sahneler açıldığında desteklemelerini ve alkışları çok özlediklerini ifade etti.

Tiyatro haneden oyuncuları 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinliği çerçevesinde Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi (BKM) önünde  Kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla açık hava tiyatro gösterisi sahneledi. 

Tiyatro haneden oyuncusu Yasin Dikbaş; Okuduğu tiyatro bildirgesinde şu ifadelere yer verdi; “Tiyatro, Yunanca theatron yani "görme yeri" sözcüğünden gelmektedir. M.Ö 534 yılında yakılan bu ateş günümüze gelene kadar çok savaşlar vermiş ama değerinden toz bile kaybetmemiş. Günahsız, saf, temiz ve bozulmayan yapısıyla tüm dünyaya ışık olmaya devam etmektedir.
Karanlıklar olmasa ışığı anlayabilir misiniz? Soğuk olmasa sıcaklığı? Tiyatro bizler için öğle bir duygudur işte sahneler bizim evimiz seyirciler misafirimizdir. En iyi şekilde ağırlarız sizleri, çünkü örfümüzden gelir misafiri el üstünde tutma dürtüsü.
Sizlere sesleniyor tiyatro. Münir Özkul ’un samimiyetiyle, Nejat Uygur sözleriyle, Adile Naşit gülüşüyle, İsmail Dümbüllü ibişiyle, Yıldız Kentet’in güzelliğiyle, Tuncel Kurtiz duruşuyla, Ferhan ŞenSay kalemiyle, daha çok ustayla sizlere seslendi ve de sesleniyor tiyatro. Her kez ’i yazmaya kalksam kalem yetmez af ola
Şimdi bizlerde o mirasın yolunda sizlere seslenen, denizde bir damlayız duyun sesimizi hissedin sanatın güzellik ile dans edişini, hocam öyle demişti tiyatro yol yapamaz ama yolu yaptırtır bizler sizlerin yüzü gülsün, duygulansın, düşünsün, dikkat çeksin, farkındalık yaratsın diye sahnelerdeyiz. Bizleri sizsiz bırakmayın.
Tiyatrolar neden yakıldı, tiyatrolar neden yıkıldı, sanatçılar neden aforoz edildi, Hacıvat Karagöz neden öldürüldü, tiyatronun hiçbir suçu yok biz insanoğluna sorun bu soruyu
Mustafa Kemal ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur’ demişti oysa
İnsan, doğa, renkler, uyum, meyveler, kuşlar, bitkiler, ALLAH ’ın bir sanatı değil mi?
Biliyoruz tüm dünya gibi kovid illeti sardı dört bir yanımızı, tüm sektörler kan ağlıyor ama bizler inanın herkesten kötü durumdayız 1 yılı aşkın süredir sanat yapamıyor sahne alamıyoruz ama bizler dayanıyoruz ayakta kalmaya çabalıyoruz sizlerde dayanın sahneler açıldığında destekleyin ve bizleri yalnız bırakmayın. Alkışlarınızı çok özledik” dedi. Tiyatro bilgisinin ardından tiyatro oyuncuları açık havada sahneledikleri oyun ile kadın şiddetine ve cinayetlerine dikkat çektiler.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER