Kadına şiddeti önlemek elimizde

Kadına şiddeti önlemek elimizde

Kadına şiddeti önlemek elimizde

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ” günü ile ilgili basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Kadınlara karşı uygulanan her türlü şiddete baskıya ve saldırıya karşı olduklarını dile getirerek, “Kadına yapılan şiddeti önlemek bizim elimizde” dedi.
Zeki Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde; eğitim, ekonomik durum, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve dolaylı olarak toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte; bireyi, aileyi ve toplumu derinden etkileyen bir hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatını insani koşullarda devam ettirememesine neden olur.
Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki, türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Şiddet toplumun her kesiminde farklı durumlarda meydana gelebilmektedir. Kadına yönelik şiddet, cinsiyete dayanan, kadını inciten, ona zarar veren, fiziksel, cinsel, ruhsal hasarla sonuçlanma olasılığı bulunan, toplum içerisinde ya da özel yaşamında ona baskı uygulanması ve özgürlüklerinin keyfi olarak kısıtlanmasına neden olan her türlü davranıştır.
Bütün kurallara rağmen haksızlık, adam öldürme, şiddet ve terör geçmişten günümüze farklı düzeylerde devam etmektedir. En önemlisi, uygarlık geliştikçe ‘şiddetin azalacağı’ yolundaki görüşlerin aksine, şiddet farklı boyutlarda ve yoğunlukta bütün dünyada yaşanmaktadır.
Türk kadını tarihten buyana ülkesine ve vatanına bağlılığını orya koymuş, Gerek Kurtuluş savaşı yıllarında, gerekse 15 Temmuz hain darbe girişi sırasında canını hiç düşünmeden vücudunu ortaya koymuş, hainlerin ve düşmanların saldırılarına siper etmiş, kahramanlıklar göstermiş vefakar, cefakar, vatansever olduğu kadar, vatanına ve topluma faydalı evlat yetiştirmede de dünyaya örnek olmuş birer annedir.
Bu vesile ile Türk siyasetinde Kadına hak ettiği değeri ve siyasetteki yerini veren AK Parti teşkilatları olarak, Kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddetin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen çalışma ve mücadelede kadınlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz”

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER