"Kadına Yönelik Şiddet" paneli

"Kadına Yönelik Şiddet" paneli

"Kadına Yönelik Şiddet" paneli

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü iş birliğiyle Kadına Yönelik Şiddet konulu panel düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, kadınların aileleri tarafından özellikle baba unsurunca zorla evliliklere maruz kaldığını ve eğitim hakkının engellenmesinin yanı sıra istediği gibi hareket edebilme özgürlüklerine duvar öldürüldüğünü söyledi.

Kadının kendi kararlarını alabilmesine engel olabilmek için de kadının ya şiddetle ya da ölümle tehdit edilerek sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

Bakanlık olarak kadının ekonomik, psikolojik, hukuki ve sosyal olarak güçlendirilmesi amacıyla 2012 yılında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlükleri kurulmaya başlanmıştır. Zonguldakta 2015den buyana faaliyet gösteren merkezimizde gerekli uzman personel görev yapıyor. Şiddetin önlenmesi ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik destek ve izleme hizmetler veriliyor. İnsan onuruna yaraşır şekilde 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl içerisinde 881 şiddet mağduru kadın, anne yanında bulunan 140 çocuk, 340 şiddet uygulayan erkeğe hizmet verilmiştir.

Konuşmanın ardından Zonguldak İl Müftülüğü Vaizesi Elif Dağdeviren, sunum gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER