Kahramanlık destanlarından biridir

Kahramanlık destanlarından biridir

Kahramanlık destanlarından biridir

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, "30 Ağustos, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı gündür" dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos 1922'nin  Türk ulusunu esir etmek isteyen istilacı güçlere karşı kazanılan büyük  zaferin tarihi olduğuna vurgu yapan CHP'li Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:
“Başkomutan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ emriyle  emperyalizme karşı büyük bir mücadele yürüten Türk ulusu, egemenliği ve onuru için neleri göze alabileceğini, Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya göstermiştir.
Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet kurmanın yolunu açan bu zafer, tarih sayfalarına yazılan kahramanlık destanlarından biridir.
Bu nedenle, Büyük Önder Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının büyük mücadelelerle kurdukları Cumhuriyet'e ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmak için daha fazla çaba sarf etmeli, gelecek kuşaklara bu değerlerin korunmasının önemi daha güçlü biçimde anlatılmalıdır.
HUKUK DEVLETİ VE LAİKLİKTEN ÖDÜN VERİLEMEZ
Atatürk’ün öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bize sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, laiklikten ve hukuk devleti ilkelerinden taviz verilmemeli, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksiklikler hızla giderilmelidir. Bu konuda sağlanacak başarı, aydınlık yarınların kurulabilmesinin yolunu açacaktır.
Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizden aldığımız güçle, Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlattığı yoldan kararlı bir şekilde ilerlemek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız.
Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, şanlı ordumuzun ve tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER