Kalkınma ajansları külliyede

Kalkınma ajansları külliyede

Kalkınma ajansları külliyede

11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Kalkınma Bakanlığı öncülüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde toplantı gerçekleştirildi.
Tüm Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreter ve Birim Başkanlarının katıldığı toplantıya Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Birim Başkanları ve YDO Koordinatörleri hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Kalkınma Planı ve bu çalışmalar doğrultusunda hayata geçen örneklerden söz etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvanın konuşmaları ile başlayan programda, Lütfi Elvan 11. Kalkınma Planı hazırlıklarından bahsederek, Ajansların bu konudaki çalışmaları ve desteklerine de teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konuşmasında şunları söyledi:
Bizim için amaçlarımıza ulaşmanın en önemli aracı planlamadır. Planlama, doğru işi yapmak ve işi doğru yapmak demektir. Bunun için evvela önceliklerimizi doğru bir biçimde belirlememiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor. Acil Eylem Planımız, 9. ve 10. Kalkınma planlarımız, hükümet programlarımız ve Vizyon 2023 belgemiz planlı kalkınma anlayışımızın en somut örnekleridir. Kendi geleceğini planlamayan milletlerin başkalarının planlarının parçası olmaya mahkum olduğuna inanıyorum. Bugün bölgemizde ve tüm dünyada yaşanan gelişmeler bunun örnekleriyle doludur. Kalkınmayı yalnızca iktisadi alanla sınırlamıyor, sosyal ve manevi kalkınmayı da önemsiyoruz. Son 15 yılda gösterdiğimiz çabalarla kalkınma yaklaşımımızı insan odaklı, toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan, daha kapsayıcı bir çerçeveye oturtmayı hamdolsun başardık. Bunun için yönetime geldiğimiz günden itibaren hem fiziki altyapıya, hem de insanımıza yatırım yaptık. Ulaştırma, enerji ve tarıma yönelik altyapı yatırımlarının yanı sıra, eğitim ve sağlık yatırımlarına ayırdığımız kaynaklarla ülkemizin her alanda aynı anda önemli bir sıçrama yapmasını sağladık.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER