KARAELMAS MADEN ŞEHİTLERİ MÜZESİ AÇILDI

KARAELMAS MADEN ŞEHİTLERİ MÜZESİ AÇILDI

Zonguldak'ta Karaelmas Maden Şehitler iMüzesi düzenlenen törenle açıldı.

Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz adına çok güzel bir etkinlikte birlikteyiz. Taşkömürü Zonguldak’ta 1823 yılında bulunmuş ve 1850 yılından itibaren işletilmeye başlanmıştır.

Bu kapsamda bir maden şehri olan Zonguldak‘ta değerleri ve endüstriyel mirasları kazandırılması, kok fabrikası bacası ve diğer miraslarımızın kazandırılması bütünlük içinde,yaşatılması gurur vericidir.

Kültür Vadisi Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan desteklenmekte ve açılışını yaptığımız Karaelmas Maden Şehitleri müzesi endüstriyel mirasımız olarak tarihte yerini alacaktır.

Bugün açılışını yaptığımız Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Müzenin açılmasından dolayı Zonguldaklıların büyük bir gurur yaşadığını söyleyen Milletvekili Hamdi Uçar;“ Türkiye Taşkömürü kurumu çok köklü geçmişe sahip bir kurumdur.

Bu kurum içerisinde alınteri döken emek veren bir çok yakınımız var. Bir madenci çocuğu olarak buradan sizlere hitap etmekten çok memnun oldum. Yıllardır Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun ayakta durması yeraltı zenginliklerinin Türk ekonomisine kazandırılmasında ülkemize hizmet etti. Böyle bir mirası kazandırılması bizleri gururlandırmıştır.Zonguldaklılar da büyük hatırası olan kurumun müzeleştirilmesi hepimizi gururlandırmıştır” dedi.

EROĞLU; ‘’MADENCİLİK CAMİASI İÇİN HAYILI OLMASINI TEMENNİ EDERİM’’

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, açılış konuşmasında "Öncelikle, dün iş kazası sonucu aramızdan ayrılan Soner Dağlıoğlu kardeşimizi rahmet ve şükranla anıyor, ailesi ve mesai arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Camiamızın "Başı sağolsun". Açılışını yapmakta olduğumuz müze, ülkemiz kalkınmasının en önemli yapı taşlarından olan bu havzada hayatlarını vakfedenler anısına ‘’Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi" adıyla gelecek kuşaklara sunulacaktır. Bu vesileyle,tüm şehitlerimizi ve maden şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.Projenin kabul edilmesinden sonuçlandırılması aşamasına kadar emeği geçen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine, Kurum çalışanımız Mimar Mühendis Özlem Sarıkaya Aytaç'a, Danışman Emekli Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman'a teşekkür eder, Zonguldak ve ülke madencilik camiası için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Telekonferans sistemiyle katıldığı Karaelmas Maden Şehitleri müzesi açılışına    Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı,

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse,Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Sivil toplum örgütleri ve daire müdürleri katıldı. 

Açılışın ardından protokol Karaelmas maden Şehitleri Müzesi’ni gezdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER