Karantina 20 Ekimde Bitiyor

Karantina 20 Ekimde Bitiyor

Karantina 20 Ekimde Bitiyor

Zonguldakın Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, ilçe merkezinde 29 mahalle, Kandilli ve Ormanlı beldeleri ile 57 köyde başlatılan karantina uygulamasının 20 Ekimde kaldırılacağı bildirildi.

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Doğan Kale, yaptığı yazılı açıklamada, Hasankahyalar köyü ile ilçeye bağlı Kırmacı Mahallesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesinin ardından toplanan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun, 21 Eylülden itibaren hastalığın görüldüğü bölgede idari ve fenni tedbirler alınmasına karar verdiğini anımsattı.

Karantina uygulanan bölgelerde canlı hayvan, hayvansal ürünler, süt, deri, tırnak, boynuz, tüy, hayvan gübresi, hayvan yemi, ot ve saman gibi ürün ve malzemelerin çıkışı ile ilçe merkezi halk pazarlarına her türlü hayvansal ürünün girişinin yasaklandığını ifade eden Kale, şunları kaydetti:

Başlattığımız çalışma ile şap hastalığı teşhisi konulan hayvanlar ile diğer tüm hayvanlara gerekli aşılama yapıldı, bölgelerde ilaçlama uygulandı. Hastalar tamamen iyileşti. Kanuni beklenmesi gereken yasal bir süre var. Şimdi bu sürenin bitmesini bekliyoruz, 20 Ekim gibi karantinayı kaldıracağız.

Zonguldakın Ereğli ilçesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçe merkezinde 29 mahalle, Kandilli ve Ormanlı beldeleri ile bazı köylerde 21 Eylülde karantina uygulaması başlatmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER