Kayınova, Türkçelik'i istifaya davet etti

Kayınova, Türkçelik'i istifaya davet etti

Kayınova, Türkçelik'i istifaya davet etti

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci birleşimi Belediye başkanı Muharrem Akdemir Başkanlığında yapıldı.
Gündemin ikinci maddesinde yer alan Trafik Komisyonu raporu okunarak oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan zabıta müdürlüğünün Toptancı halinde faaliyet gösteren tüccar ve Komisyonculardan alınacak teminat bedelinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan insan kaynakları ve eğitim Müdürlüğü’nün Zonguldak belediyesi nde sözleşmeli personel olarak görev yapmakta olan Çevre mühendisi Mehmet Yıldız’ın 2018 yılında alacağı ücretin ve ek ödemenin tespit edilmesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde yer alan insan kaynakları ve eğitim Müdürlüğü’nün Zonguldak belediyesine sözleşme personel olarak görev yapmakta olan kimyager ercan koç alın 2018 yılında alacağı ücretin ve ek ödemenin tespit edilmesi hakkındaki plan ve bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin altıncı maddesi nde yer alan emlak ve istimlak müdürlüğü’nün terakki mahallesi cumhuriyet caddesi 1635 ada, yedi parselde kayıtlı 300 metre² lik kısmın kozlu, ontemmuz 1 karafatma dolmuş durakları olarak kullanılan alan için tahsis bedeli, şartları ve süresinin belirlenmesi için belediye başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki plan ve bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Gündemin yedinci maddesi nde yer alan mali hizmetler Müdürlüğü’nün Mağazacılık adına tahakkuk eden 2014 yılına ait katı atık toplama taşıma bey bertaraf bedelinin yeniden tespit hakkındaki plan ve bütçe Komisyonu raporu görüşülerek 1 ret , 8 çekimser, 16 kabul oyu ile kabul edildi.
Gündemin sekizinci maddesinde yer alan su ve kanalizasyon Müdürlüğü’nün Zonguldak belediyesi 2018 yılı gelir tarifesinde bulunan resmi dairelere uygulanacak su ve atık su bedellerinin yeniden belirlenmesi hakkındaki plan ve bütçe Komisyonu raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Özel kalem Müdürlüğü’nün resmi Gazete’de yayınlanan KHK de yapılan düzenlemeyle ilgili olarak Zonguldak belediyesinin bünyesinde şirket kurulması hakkındaki plan ve bütçe Komisyonu ile türlü işler Komisyonu bilgi raporları okunarak bilgilendirilme yapıldı.
Gündemin onuncu maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı attıkları depolama sahası yapımı işi için yetkinin Zonguldak Özel idare ve belediyeler çevre alt yapı temel hizmetler birliğini verilmesine ilişkin 155 sayılı kararının iptaline ilişkin karar alınması hakkındaki imar Komisyonu raporu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.
Gündemin 11. maddesinde yer alan imar Komisyonu gündeminde bulunan Bilgi raporu okunarak meclis üyelerine sunuldu ve tartışmalara yol açtı.
MEHMET İZZET TÜRKÇELİK’İ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Atınç Kayınova, maddeyle ilgili söz olarak; “İmar Komisyonu başkanı Sayın Mehmet İzzet Türkçelik, bu toplantı öncesinde bir dergiye röportaj vererek bu sorunu çözdüğünü belirtmiş. Madem bu sorun çözüldü bizim burada olmamızın ne gereği var? Bu bizim oylarımızın tahakküm altına alınması demektir. Bunu kınıyorum ve imar Komisyonu Başkanı Mehmet İzzet Türkçelik’in istifasını istiyorum. Toplantıya 15 dakika ara vererek bu konunun tekrar görüşülmesini talep ediyorum. Komisyonun on günlük ek süre almasına da gerek yok bu arada işi çözelim ve oylayalım” dedi.
“BU MADDE YASALARA AYKIRIDIR”
Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Karagüzel de Atınç Kayınova’nın destek verdiğini belirterek, Kayınova’ya destek veriyoruz. Bu madde yasalara aykırıdır. Grubumuz Atınç Kayınova’nın önergesinin görüşülmesini talep ediyor. Tente ile işgali yasal hale mi getireceğiz?” İfadelerini kullandı.
“YASAL OLMAYAN HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI”
Mehmet İzzet Türkçelik de hakkındaki iddialara yanıt vererek şunları söyledi; “Yasal olmayan hiçbir işlem yapmadıklarını belirterek, Ereğli, Pendik, İstanbul belediyelerinin tente ile aldıkları uygulama kararlarının olduğunu belirterek aynı şekilde biz nerede uygulama yapıyoruz. Bunun yasal olmayan hiçbir tarafı yoktur ”dedi.
Yapılan tüm itirazlara karşı belediye başkanı Akdemir, konuyu kapatarak toplantıyı sona erdirdi.
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile meclis sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER