Kdz. Ereğli'de, 10 Ocak töreni

Kdz. Ereğli'de, 10 Ocak töreni

Karadeniz Ereğli’de çeşitli basın kuruluşlarında çalışan basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde buluştu. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, yoğun katılımla gerçekleştirilen törende “Yüzün üzerinde tutuklu gazeteci bulunan, tutuklu gazetecilerimizin Silivri’de, cezaevlerinde bulunduğu dönemde 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlamak bizim için bir burukluktur” dedi.

Karadeniz Ereğli’de yerel basın çalışanları ve ulusal basın kuruluşlarının yerel temsilcileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çelenk töreninde bir araya geldi. Ereğlili gazeteciler önceki senelere kıyasla törene daha yoğun katılım sağladı.

Tören öncesinde Ereğli Belediyesi Başkan Aday Adaylarından Emin Semih Özkök, alanda toplanan gazetecilere kırmızı karanfiller takdim etti.

“ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, törende yaptığı konuşmada, 1961 senesinde Çalışan Gazeteciler için yeni çıkan yasayla, basın mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi dolayısıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandığını belirterek şunları söyledi:

“Yüzün üzerinde tutuklu gazeteci bulunan, tutuklu gazetecilerimizin Silivri’de, cezaevlerinde bulunduğu dönemde 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlamak bizim için bir burukluktur. Biz burada çalışan gazetecilerin hak ve özgürlüklerini, çalışma şartlarını iyileştirmek için bir nebze de olsa hükümetimize mesaj veriyoruz. Çünkü işveren, çalışanları ezmek için yarışıyor. Çalışan gazeteciler ekmek parasına muhtaç kaldı.

Yerel basında gazeteler kağıt parası bulamadı, kalıp bulamadı. Çalışma şartları ağırdır. Tek tek işten atılmaya maruz kaldılar. Sizin aracılığınızla yerelde çalışma yapan arkadaşlarımıza yerel yönetimler olsun, kurum ve kuruluşlar olsun yerel basına destek vermek zorundadır. Hepsi Rabbena hep bana olarak çalışma yapmayacaktır. Yerel basın ve çalışanları haklarını korumak için mücadeleyi sürdürecektir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm arkadaşlarımın çalışma şartlarının iyileşmesini diliyor, gününüzü kutluyorum.”

ÇELENK SUNDULAR, HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Günay’ın konuşmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Gazeteciler hayatını kaybeden basın mensupları için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Gazeteciler, günün anısına Atatürk Anıtı önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, İnönü Parkı’nda bir işletmede çay içerek güncel konularda sohbet etti, görüş alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER