KDZ. EREĞLİ'DE 29 EKİM COŞKUSU

KDZ. EREĞLİ'DE 29 EKİM COŞKUSU

Karadeniz Ereğli’de Cumhuriyetin kuruluşunun 97. Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi. 
 

Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde ilk olarak, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İnönü Parkı’nda hazırlanan alanda kutlamaları kabul etti.


Protokol sırasına göre ve pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilen programda, protokol ve kurum temsilcileri kutlamaları kabul etti.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Taner Gün’ün, harp malulü gazilerin geçişi esnasında selam durarak kutlamaları kabul ettiği gözlendi.
Kutlama töreni çerçevesinde son olarak basın mensupları protokol ile bayramlaştı.


Kutlamalar daha sonra Atatürk Anıtı önündeki meydanda devam etti. Tören alanına gelen davetlilere Ereğli Belediyesi tarafından dezenfektan ve maske temin edildi, Türk Bayrakları dağıtıldı.

Tören öncesinde, Ereğli Belediyesi’nin ses sistemiyle donatılmış kamyoneti eşliğinde Cumhuriyet Turu yapan ilçedeki bisiklet dernek ve kulüplerine mensup bisikletliler alana girerek yerlerini aldı.

Yine sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan oturma düzeni çerçevesinde protokol ve davetlilerin yerini almasının ardından, İstiklal Marşı söylendi.

Törende, program sunucuları tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

ÇORUMLUOĞLU: “GURUR VE COŞKUYU HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
Bu anlamlı günde, öncelikle, binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum

Bu vesileyle egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de hür yaşayacağını büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve işbirlikçilerine haykırmıştır. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milleti’nin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegane biçimi cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.

Yakın zamanda 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, iradesine ve bağımsızlığına kasteden, ülkemizin üstüne karabasan gibi çökmek isteyen, kökleri dışarıda olan terör örgütlerine ve işbirlikçilerine karşı kahraman milletimizin Milli Mücadele döneminde olduğu gibi, yine tek vücut olup canını siper etmekten bir an bile tereddüt etmediğine bir kez daha şahit olduk. Zira bu millet vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, yüzlerce yıllık tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti 97 yıldır ‘Muasır Medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ parolasıyla karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmektedir. Bu yolda en büyük gücümüz ‘fikri hür, vicdanı hür’ sorgulayan, maneviyatı yüksek, adil nesiller yetiştirmekten geçmektedir. Bu itibarla kıymetli öğretmenlerimize ve yarınlarımızın teminatı öğrencilerimize daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında büyük görev ve sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURİYET TEMALI ETKİNLİKLER...

Çorumluoğlu’nun konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından Cumhuriyet temalı şiirler ve kompozisyonlar okundu. Ardından Ereğli Belediyesi Folklor ekibi tarafından zeybek gösterisi gerçekleştirildi.
Program çerçevesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Gün ve Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık tarafından takdim edildi.
Programda son olarak, protokol, siyasi parti ilçe başkanları ve kurum temsilcileri tarafından, 97. Yıl Bisiklet Turu’na katılan bisikletlilere katılım belgeleri verildi, hatıra fotoğrafları çektirildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2020, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER