Kdz. Ereğli'de Cumhuriyet coşkusu

Kdz. Ereğli'de Cumhuriyet coşkusu

Kdz. Ereğli'de Cumhuriyet coşkusu

Karadeniz Ereğli'de Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama programının ilki yapıldı.

Karadeniz Ereğli’de    Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri başladı. Kutlamalar kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde  gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Tören çerçevesinde, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Bülbül, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral'ın da   bulunduğu kalabalık bir protokol ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Törene katılan protokol ve öğrenci grupları, törenin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

KUTLAMALAR 29 EKİM’DE DEVAM EDECEK...

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen  çelenk sunma töreninin ardından Cumhuriyet Halk Koşusu yapıldı.  Koşucular, Ereğli ilkokulu önünden başlayan Cumhuriyet Koşusu'nu Atatürk Anıtı önünde tamamladı. Kutlamalar, 29 Ekim Salı günü sabah  10.30'da Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun Atatürk Anıtı arkasında bulunan İnönü Parkı'nda kutlamaları kabul etmesi ile devam edecek. Kutlamalar kapsamında, ana program ise aynı gün saat 11.00'de sahil bulvarında gerçekleştirilecek. Burada Kaymakam Çorumluoğlu, Bölge Komutanı  Uyar ve Belediye Başkanı Posbıyık’ın  halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından, Kaymakam Çorumluoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirecek. Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ile devam edecek olan program, tören geçişi ile sona erecek.

 Ayrıca, akşam saat  19.00'da Bağlık Karakolu önünden Atatürk Anıtı önüne kadar sürecek Fener Alayı etkinliği gerçekleştirilecek. Yürüyüş, Oğuzhan Koç'un katılacağı Cumhuriyet Bayramı Konseri ile son bulacak. Etkinlikler çerçevesinde, Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda Dr. Öğretim Üyesi Besime Arzu Akıncı'nın katılımıyla, "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konferans gerçekleştirilecek.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER