KEAL, Fen Liselerini geride bıraktı!

KEAL, Fen Liselerini geride bıraktı!

KEAL, Fen Liselerini geride bıraktı!

Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi’ne(KEAL) 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilere KEAL Rozeti takılması dolayısıyla tören düzenlendi. Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen, iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen etkinlikte, 307 öğrenci KEAL rozeti taktı.

Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (KEALMED) tarafından, öğrencilerin KEAL aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla yaklaşık on yıldır, geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe Kdz Ereğli Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Çamdal, KEAL Müdürü Ahmet Bal, okul idarecileri, KEALMED Başkanı Ezgi Müslim ve CHP Belediye Başkan Adayı Buket Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu mezunlar, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Okulun edebiyat öğretmenlerinden Asiye Çağrı Yıldırım tarafından sunulan ve KEAL Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ilk gün etkinliğinde, öğrencilerin sırayla saygı duruşundan bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Törene katılan öğrenciler, ayrıca KEAL Marşı’nı da seslendirdi.

MÜDÜR BAL: “FEN LİSELERİNİ GEÇTİK”

KEAL Müdürü Ahmet Bal, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, 9. Sınıf öğrencilerinin okula kayıt yaptırmak suretiyle okulun birer bireyi, mensubu olduklarını söyledi.

Öğrencilerin rozet takmak suretiyle bu mensubiyeti tescillemiş olacağını belirten Bal şöyle konuştu:

“1981 yılından bu yana yetiştirdiği ve mezun ettiği öğrencileri Türkiye’nin her tarafından önemli görevler üstlenmiş, gerek akademik, gerek sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki başarıları, hazırladığı çok sayıda projeleri, E-Twinning alanında Türkiye ve Avrupa kalite etiketine sahip, kaliteli kurum dalında Türkiye ikinciliği elde etmiş, beyaz bayrak sahibi bir okulun mensubu olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Bu yıl bu okula yerleşme konusunda umudu olmadığı halde sistem gereği yerleşenler oldu. Bu nimetin kıymetini bilerek tüm öğrencilerimizin çok çalışması ve başarılı olması gerekmektedir. Biz kalitemizi arttırarak devam etmek arzusundayız. Öğrencilerimizin eğitimden eşit seviyede yararlanması için büyük gayret sarf etmekteyiz.

Bu yıl üniversiteye yerleşme oranında Anadolu liseleri ortalamaları yüzde 29,6, Fen liseleri ortalamaları yüzde 51.5, Ereğli Anadolu Lisesi’nin ortalaması yüzde 51.9’dur. Türkiye’deki Fen liselerini geride bıraktık. Kalitemizden ödün vermeden, daha da yükselterek yolumuza devam etmekteyiz. Bu sene yeni gelen öğrencilerimizden de aynı performansı beklemekteyiz.

Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirtildiği üzere, biz gençlerimizi Atatürk inkılâp ve ilkelerine bağlı, Türk Milletinin insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, laik, demokrat, çağdaş ve geleceğin büyük Türkiye’sinin temel taşları olarak yetiştirmenin ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın gayreti içindeyiz.”

ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra bir önceki eğitim yılında, bilimsel, sanatsal, sportif alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceler alan öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Şube Müdürü Okan Çamdal, Okul Müdürü Ahmet Bal, Müdür Yardımcısı Ersan Arslan ve İngilizce Öğretmeni Hikmet Keskin tarafından takdim edildi.l

Etkinlik kapsamında okulun tanıtımını içeren sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

KEALMED Başkanı Ezgi Müslim, yaptığı konuşmada KEALMED olarak mezun olduklarında öğrencilerin yanında olacaklarını söyledi. KEALMED’in amaç ve faaliyetleri derneğin Genel Saymanı Aykut Ateş tarafından anlatıldı.

ROZETLERİ MEZUNLAR TAKTI

Konuşmaların ardından okula 2018-2019 eğitim öğretim döneminde kayıt yaptıran öğrencilere KEAL rozetleri, KEALMED yöneticileri ve aralarında CHP Kdz Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Buket Müftüoğlu’nun da bulunduğu mezunlar tarafından takıldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER