Kent Konseyi Ankara 'da

Zonguldak Kent Konseyi TBMM ‘de Zonguldaklı beş vekil ile bir araya geldi.

Kent Konseyi Ankara 'da

 ‘’ ZONGULDAK KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI KURULSUN’’

Zonguldak Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulu üyelerini, Ankara da TBMM ‘de Zonguldaklı vekiller Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu,  Özcan Ulupınar ,Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ile makamında görüştüler.

Yapılan görüşmede, Kent Konseyi  başkanı Yesari Sezgin, kalkınma idaresi başkanlığının, ilimizde kurulması gerektiğinin , Zonguldak artık Filyos vadisi projesinin kurulmasının inşaat çalışmalarının başladığını,25 milyon ton kapasiteli  liman alt yapı yatırımının start aldığını, karma endüstri merkezi için sadece altyapı yatırımları için 130 milyonluk yatırımın bugünlerde başlayacağı, bu projede büyük ölçekli firmaların yer alacağını ifade ederek, Zonguldak kalkınma  idaresi başkanlığı kurulmalı.’’ Dedi.

Sezgin, ‘’Kalkınma idaresi aynı zamanda yakın komşu illerimiz ,Karabük ,Bartın ,devamında batı Karadeniz bölgesinde yer alan ,Düzce ,Bolu, Çankırı ,Kastamonu ve Sinop illerine kadar genişleyen bir yüzölçümünde hizmet verebilir,  ifadelerini kullandı.

Sezgin , konuşmasına şöyle devam etti;

‘’Kalkınma idaresi başkanlığı ile ilimizde ki ekonomik çeşitliliği sağlanacak,, yeraltı zenginliğimiz var. Maden sahalarımız  mevcut, Çelik sanayimiz ve Enerji santrallerimiz faaliyette. Bununla beraber kalkınma idaresi başkanlığı ile kurulduğu zaman ilimizde kurulacak ve kurulma aşamasında  olan kamu ve özel sektör tüm çalışma sektörleri harekete geçirecek, eksikliklerini tamamlayacak ve itici güç olacak. Bu anlamda ilimizin ekonomi çeşitliliği de artacak.

Yatırımlar  ,istihdam ve üretim bunun paralelinde gelişecek . Bugün kalkınma bakanlığının ,DAP,GAP,KOP,DOKAP adı altında  bölgesel başkanlıkları ülke genli dağılımda var. Batı  Karadeniz’ de yok. Zonguldak’ın Filyos vadisi projesi var. Zonguldak kalkınma idaresi başkanlığı kurulmalıdır. Merkezi Zonguldak olmalıdır.’’ İfadelerini kullandı.

 

Zonguldak Milletvekilleri de  yaptıkları açıklamada , bu konunun, projenin takipçisi olacaklarını belirterek, destekleyeceklerini söylediler.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak’ın ekonomik çeşitliliğini artması adına , kalkınma idaresi başkanlığı  lokomotif olacaktır, Filyos vadisi projesi inşaatı sürüyor. Endüstri bölgesinde de alt yapı yatırımı için 130 milyon ödenek çıkarıldı. Bugünlerde ihalesi yapılacak. Bu hafta Enerji ve Tabi kaynaklar bakanımız Berat Albayrak ile bir görüşme yaptığını ,il vekilleri  ve il başkanı ile birlikte önümüzde ki hafta bir görüşme yapacaklarını da ifade etti.

Milletvekili Ulupınar, Kalkınma bakanlığından randevu alıp, bu çalışmanın , projenin ilimizde hayata geçmesi ve kurulması adına bizzat kent konseyi ile birlikte hareket edip ,sonuç odaklı çalışacağız Zonguldak’ın ekonomik çeşitliliği artmalı .Filyos vadisi hayata geçerken, diğer sekterleri de harekete geçirecek ,destekleyecek ,önünü açacak , kalkınma hamlelerinin yapılması gerekir. Bu nedenle kalkınma idaresi başkanlığının kurulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz’’ dedi.

Milletvekili Turpcu ise, Kalkınma idaresi başkanlığı kurulmalı, Biz de bu konuda elimizden gelen katkıyı ilimiz ve bölge adına verelim.’’ İfadelerinde bulundu.

Milletvekili Demirtaş, Zonguldak için hayırlısı ne ise o olsun. Cumhuriyetin ilk ili artık her anlamda büyümeli ve gelişmeli. İşsizlik ilin en büyük sorunu. Bu çözülmeli. Bunun çözümü adına ,muhalefet olarak elimizden  gelen çalışma da elimizi ve gövdemizi ortaya koyarız.’’ İfadelerini kullandı

Zonguldak  Kent konseyi heyeti yaptığı görüşmeler sonrası toplu fotoğraf çekimi sonunda TBMM ‘de programı sona ererek Zonguldak’a döndü. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 07:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER