“KEŞKELER İLE DEVLET YÖNETİLMEZ”

Yavuz Erkmen'den Vali Ahmet Çınar'a ziyaret

“KEŞKELER İLE DEVLET YÖNETİLMEZ”

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Vali Çınar’ı ziyaret etti. Ziyarette aynı zamanda eski Zonguldak Valisi olan İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Ankara’ya atanan vali Ahmet çınar’a veda ziyaretinde bulundu.

ERKMEN: KENDİSİ ZONGULDAK’TA GÜZEL İZLER BIRAKIP GİDİYOR

Yavuz Erkmen ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şunları dedi: “Bizim için önemli olan meslektaş olarak ve dost olarak Sayın Valimizin buradan ayrılışını üzüntüyle karşılıyoruz. Kendisi şehirden ayrılmadan nezaket ziyaretinde bulunmak istedim. Para, pul hepsi geçicidir önemli olan dostluklardır. Kendisi Zonguldak’ta güzel izler bırakıp gidiyor. Önemli olan bunu başarabilmektir. Yarın bir gün Zonguldak’a tekrar geldiğinde caddede rahatlıkla gidebilmektir. Ülkenin de kendisine ihtiyacı olduğunu bildiğimizden dolayı bir kez daha kendisine başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte ailesiyle birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum” dedi.

 “YENİ GÖREVE BAŞLAYACAK OLAN ERDOĞAN BEKTAŞ’A DA BAŞARILAR DİLİYORUM. ZONGULDAK HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Vali Çınar’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Bizim listemizde bir gelenek vardır. Kıdemce fazla olana ağabey deriz. Görevler gelip geçicidir ama bir nöbet gibi onu iyi tutabilmek esastır. Benden önceki nöbetçilerden bir tanesi Sayın Valimiz Yavuz Erkmen’dir. Yeni göreve başlayacak olan Erdoğan Bektaş’a da başarılar diliyorum. Çok değerli hizmetlerinin olacağına da inanıyorum. Allah kendisine kolaylık versin. Zonguldaklılar, Zonguldak halkı hizmetin en güzeline layıklar. Bizlerde en güzelini yapmaya gayret ettik. İnşallah güzel günlere uyanırlar.” “FAHRİ ZONGULDAKLI KABUL EDİLMELİYİM”

Vali Çınar, göreve geldiği süreden bu zamana kadar Zonguldak'ı nasıl buldunuz? sorusuna ilişkin şöyle dedi: “Zonguldak’ı nasıl buldunuz? sorusu çok derin bir sorudur. Bununla ilgili bir kitap yazılabilir. En Zonguldak'lı bendim. Bundan sonra beni de belki Fahri Zonguldak'lı kabul etmek lazımdır çünkü öyle hissediyorum. Zonguldak’ın coğrafyası çok güzel. Zonguldak’ın insanı da çok güzel. Dolayısıyla başka zamanlarda konuşmalarımızda söylediğimiz şeyler olmuştur. Şehir biraz hizmetler açısından Türkiye ortalamasına da bakarsak biraz gerilerde kalmıştır. Uzun yılların birikmiş olduğu hizmetlerden yana oluşmuştur. Ama bunlar çok kolay aşılabilir. Devletin güçlü imkanlarıyla aşılabilir. Daha kısa zamanda daha güzel işlerin yapılabileceği açıktır. Her şey inşallah Zonguldaklıların konforuna yakışır.”

“KEŞKELER İLE DEVLET YÖNETİLMEZ”

Keşke şunu bitirseydim dediğiniz bir proje var mıdır? Sorusuna ilişkin ise şöyle konuştu: “Valiler çok proje yapmazlar. Bir Vali bir şehre geldiği zaman sihirli bir deneyle dokunacak, düzelecek sanılır ama böyle bir şey yoktur. Valiler devletin burada bir temsilcisidir. Olup biten yatırımlar, işler, işlemler, hizmetler, sorunlar ne varsa onlara nezaret ederler. Bu konular üzerindeki çerçevesinde nezaret eder kontrol ederler. Valilerin bir bütçesi yoktur. Makama bir masa alacaksınız bunu bakanlıktan istersiniz. Bakanlık para gönderirse o masayı da alırsınız. Bütçe olmadığı için yatırımlar anlamında bir proje olmaz. Biz şehirde olabilecek ne varsa dillendirdik. Bir kısmı yarıya ulaştı bir kısmı bitti. Gökgöl Mağarası Zonguldak Mağaraları için esaslı bir gerçek olacaktır. Önemli bir mimari eserdir. Sahip projesi istediğimiz husus kolay değildir. Biraz detaylı ve estetik tarafı da ağır basan bir iş olduğu için arkadaşları çok daha hızlı çalışırdık çok tazzikte bulunduk. Bu proje hazır bir seviyeye geldi. Üzülmez Vadisi oda iyi gidiyor. Lauvar alanı için yeni bir çalışma başlattık. Filyos Vadi Projesi dediğimiz geleceğe şehrimiz hazırlayacak çok önemli bir projedir. Bunların hepsi öne çıkanlardır. Bizim keşkelerimiz olmaz. Dönüp de arkamıza baktığımız zaman kasıtlı olarak yaptığınız biraz yanlış bir eksiklik inşallah olmadı. Dolayısıyla vicdanımız bu açıdan rahatız. Keşkelerle devlet yönetilmez. Geleceğe bakacağız güzel şeyler olacak.Bu şehrin kaderi birkaç projeden sonra domino etkisi yaratarak insanlarımızın umudunu arttıracak. Onların beklentilerini de yükseltecektir. Her şey Zonguldak için ve Türkiye için güzel olacak” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 19:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
çekiç
çekiç - 5 yıl Önce

yıllardır zonguldak bizden sorulur diyen devşirme siyasetçiler buşehre verdikleri zarar artık yetti her yere her makama hemşehrilrini getirmek onlara rant sağlamak işte şehrin kaderi bu gidişat çok vahim bu şehre gelip hizmet vermek isteyen valileri mayfabozuntularını temizleyen emniyet müdürlerini istemezler sürekli yalan dolan ile ankaraya şikayet edip bir şekilde gönderirler ben bilmyorum sayın valimiz çok sevilen kişi idi neden gönderildisiyaset açıklama yapsın

Ahmet aktas
Ahmet aktas - 5 yıl Önce

Boyle guzel entelektuel bir valimiz gelmedi.cok caliskan basarili ve dinamik.Allah seninle olsun sayin valim

SIRADAKİ HABER