Kezban Bebek Beğeniye Sunuldu

Kezban Bebek Beğeniye Sunuldu

Kezban Bebek Beğeniye Sunuldu

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ‘Kitre Bebek’ sergisi açıldı.

Merkez Halk Eğitim, İŞ-KUR ve Zonguldak girişimci kadınlar koparatifi (ZOGİK) işbirliği ile Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde folkrolik kitre bebek sergisi açılışı yapıldı.

Sergi açılışına, İŞKUR il müdürü Gönül Demirsu, MHP zonguldak kadın kolları il başkanı Mevlüde Yalçıner, Türkiye Sakatlar derneği Zonguldak şube başkanı Hüseyin Şirin, Türkiye Kamu-Sen il başkanı Kadir Bacıoğlu ve kursiyerler katıldı.

Yayla Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğretmeni ve ZOGİK başkanı Perihan Uğurlu, sergi hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

“Kursumuz 18 kursiyer ile 25 ayda tamamlanmıştır. Amacımız dez avantajlı kadınlarımızı eğiterek yöresel kıyafetlerimiz yaşatan kezban bebeğin üretimini katmaktır. Bu konuda hedefimize ulaştık mutluyuz. Üretimde Zonguldakımızın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bir adım ileri taşımak için çalışan her birinden destek bekliyoruz. Yöremizin kültürünü yansıtan cepkeni günlük kullanıma taşımak istiyoruz. Koparatifimiz yöremize ait kültürel anlam taşıyan her istediğimizi günlük yaşamda kullanılabilecek şekilde üretimi devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER