Kır, Kılıçdaroğlu'na Oyak Erdemir dosyası verdi

Kır, Kılıçdaroğlu'na Oyak Erdemir dosyası verdi

Kır, Kılıçdaroğlu'na Oyak Erdemir dosyası verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır,Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde bulunan Erdemir’in çalışanına, işçisine, nakliyecisine, tacirine verdiği tüm zararları Ankara’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Sözcüsü Özgür Özel’e taşıdı.

Kır Erdemir’in OYAK tarafından Ankara’dan yönetilemeyeceğini belirterek “OYAK AKP’nin arka bahçesi değildir” dedi.

Ankara’da yaptığı ziyaretleri sosyal medya hesabından değerlendiren Kır,

Erdemir’e karşı açtığımız dava ile başlayan sürecimizde, OYAK yönetiminin Erdemir eliyle Kdz. Ereğli’sine, çalışanına, işçisine, nakliyecisine, tacirine verdiği tüm zararları ortaya döktük. Ucuza personel çalıştırmasını engellemek için işçinin hakkı için de buradayız. Zonguldak tek yumruk Çates’te olduğu gibi haksızlığa OYAK Erdemir’de de karşıyız.
OYAK AKP’nin arka bahçesi değildir. OYAK Ereğli halkının, işçisinin, çiftçisinin, esnafınındır. Ankara’dan , OYAK Erdemir’i yönetemez. Bunu genel başkanımıza ve meclis sözcümüz Özgür Özel’e ilettik. Bizimle birlikte bu mücadeleye sonuna kadar destek olacaklarını söylediler.
Fakat bu sıralarda OYAK hiç boş durmadığı gibi Kdz. Ereğli Belediyesi’ni çalıştırılmaz hale getirmeye çalışmaktadır.
Yapılan son görüşmelerde ise Erdemir kendini Ereğli’den üstün ve dışarda görmeye başlamış bunu da resmileştirmek için kendini Özel endüstri bölgesi haline geçirmek için AKP vekilleriyle kafa kafaya verip kapı kapı geziyorlarmış. Ereğli bizim Ereğli’miz! Erdemir halkımızın desteği fedakârlıkları ve yardımlarıyla bu hale gelmiştir. Ereğli’nin var ettiği Erdemir şimdi Ereğli’yi beğenmiyor!

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER