Kıransoy'dan sert tepki!

Kıransoy'dan sert tepki!

Kıransoy'dan sert tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy, son günlerde Hastanelerde Doktorlara karşı yapılan şiddet olaylarına karşı tepki gösterdi. Kıransoy doktora şiddet olayı ile ilgili, “Doktorlara yapılan saldırı toplumumuzun vicdanını kanatan bir olaydır ve çok büyük bir şerefsizliktir. İnsanlar sıkıştıklarında hasta olduklarında ilk uçtukları yer hastaneler ve acillerdir. Şimdi böyle ilk başvurduğumuzdaki insanlara karşı saldırmak demektir. Toplumun nereye geldiğini toplum olarak gittikçe işi arızaya bağladığımızı gösteren bir sonuçtur. Türk milletinin de genel yapısına uygun bir şey değildir. Milletimiz kendisine şevkatli en uzatan insanlara böyle davranmaz” ifadelerini kullandı. Anıtkabir’in önünde Atatürk’e hakaret ettiği videoyu internette paylaşan Safiye İnci, sosyal medyada infiale neden oldu. Videonun yayınlamasından sonra binlerce kişi Safiye İnci’yi protesto ederek tutuklanmasını istedi.
“KIŞKIRTMADIR”
Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy da bir açıklama yaparak, “Ulu Önder Atatürk Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve müstesna bir şahsiyettir. Biz Milliyetçi Hareket Partililer ülkücüler Türk Milliyetçisi olarak bilinen Türk milliyetçiliğini siyasi bir program olarak kabul eden insanlarız. Atatürk’te katıksız bir Türk milliyetçisidir. Biz olaya bu perspektiften bakarız. Bir kişinin insanlıktan nasibini almamış ve dini ritüellere sığınarak Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir de Atatürk’e tekzip ve rencide edecek söylemlerde bulunması Her Türk milliyetçisi gibi bizi çok derinden yaralamıştır. Şimdi bu insana sormak lazım eğer Atatürk olmasaydı, eğer milli mücadele olmasaydı, Atatürk milli mücadelenin başına geçip bunu bildiği mücadeleyi kazanmış olsaydı sizin adınız safiye mi yoksa Sofi mi olurdu? Bunun neresini din adına yapıyorsunuz. Bunun neresini dine mal ediyorsunuz. Atatürk’ü nereye koydunuz, sizin haddinize mi düştü. Kimlerin adına kimlerin taşarönüsünüz? Büyük bir ahlaksızlıktır. Türklükle bağdaştırılamayacak bir harekettir. Türk milletine layık olmayan ve bir an önce bu milletin bu memleketin sınırlarını terk etmesi gereken bir insandır. Atatürkçülüğü kabul etmeyen Türk olamaz ve biz de onu kabul etmiyoruz. Dolayısıyla bu tür şeyler her on yılda bir çıkar, kışkırtma amaçlıdır ve halkımızın soğukkanlı bunu karşılayacaktır. Dillendirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çok kaale alınacak bir hareket değildir müfit bir hareket olarak kabul edilmesi gereken bir olaydır. Türkiye’de yaşayan mütedeyyin Müslüman insanlar gerçek Müslüman insanlar Atatürk’ü severler. Çünkü burada coğrafyamızda eğer rahat İslam yaşantısı Türkiye cumhuriyeti devletinde vardır ve buda Atatürk sayesindedir.”
“ŞEREFSİZLİKTİR”
Kıransoy yaptığı açıklamada, hayat kurtaran insanlara yapılan şiddetin çok büyük şerefsizlik olduğunu belirterek, “Doktorlara yapılan saldırı toplumumuzun vicdanını kanatan bir olaydır ve çok büyük bir şerefsizliktir. İnsanlar sıkıştıklarında hasta olduklarında ilk uçtukları yer hastaneler ve acillerdir. Şimdi böyle ilk başvurduğumuzdaki insanlara karşı saldırmak demektir. Toplumun nereye geldiğini toplum olarak gittikçe işi arızaya bağladığımızı gösteren bir sonuçtur. Türk milletinin de genel yapısına uygun bir şey değildir. Milletimiz kendisine şevkatli en uzatan insanlara böyle davranmaz. Geleneksel olarak böyle bir adetimizde yok. Toplum gittikçe yozlaşıyor ve toplumdaki sıkıntının toplumsal hayata yansıması olarak bunu algılayabiliriz ama her nereden bakarsak bakalım büyük bir ahlaksızlıktır” dedi.
,

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2018, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER