Kıyı Kanununda Zonguldak'a Özel Değişiklik Yapıldı 

Kıyı Kanununda Zonguldak'a Özel Değişiklik Yapıldı 

Kıyı Kanununda Zonguldak'a Özel Değişiklik Yapıldı 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz; 29 Haziran 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan, sadece Zonguldak, Trabzon ve Rize illerini kapsayan Kıyı Kanununda yapılan yönetmelik değişikliğini tespit ederek, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na kanunda yapılan bu değişikliklerin yapılma nedenlerinin açıklanmasını istemiyle bir dilekçe sundu.

29 Haziran 2018 tarihinde yapılan bu değişiklikler sırasında Meclis'in eski vekillerinin görevlerinin düştüğünü ve yeni milletvekillerin de henüz yemin edip göreve başlamadığına dikkat çeken Yavuzyılmaz, bu değişiklik ile hangi tip imar izinlerinin önünün açılabileceğinin tek tek cevaplarını talep etti.

Bahsi geçen üç şehirde, sanayi bölgesi ilan edilen bölgelerde sahile dolgu yapılabilmesine olanak veren yeni düzenlemede dolgu sonrası iç kesimlerde yer alacak bölgelerin durumunun muallak olduğu belirtilen dilekçede ayrıca yeni değişiklik ile yeni termik santrallerin yolunun da  mı açıldığı soruldu. Ayrıca bu değişiklik ile denize kıyısı olan şehirlerde nükleer santral alanı elde edilmek hedefleniyor mu sorusuna cevap aradı.

Yavuzyılmaz Çevre Bakanlığa ve dilekçe dağıtımıyla ilgili bakanlıklara; Kıyı Kanunu yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası, kıyı bölgelerine kurulmasının önü açılan sağlık tesisleri, dolgu olarak kullanılan karayolları inşaatındaki hafriyatlar, sahil bölgelerine yapılan ve yapılabilecek olan kafe, restoran, eğlence mekanı, dükkan ve binalar yasal durumu hakkında sorular yöneltti. 

Yavuzyılmaz; yönetmelikteki bu değişikliklerin hangi ihtiyaçlara göre ve hangi kurumlardan görüş alınarak yapıldığına cevap isterken, eski kanuna göre kıyı kanununda imar izni veren Turizm Bakanlığı dışında yeni düzenleme ile hangi kurumların karar merciği olabileceğine de cevap istedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER