Kızılay ve AFAD'dan ortak kamp

ÇADIRDA EĞİTİM ALDILAR!

Kızılay ve AFAD'dan ortak kamp

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi ortaklığında  'AFAD Bilinci Eğitim Kampı' programı düzenlendi. 

Karaman Beldesinde bulunan mesire alanında düzenlenen programa Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, Kızılay Genel merkez yöneticileri ve kızılay gönüllüleri katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Alan, gönüllü kan bağışçılara teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi; "Biz insanlarımızdan gönüllü olarak aldığımız kanları kendi araçlarımızla ve profosyenel ekiplerimizle hastaneye gidip yetkililere teslim edip vatandaşlarımızın bize yaptığı iyiliğe köprü olmayı kendimize görev biliyoruz. Bunuda başardık. İnşallah bu daha da artarak devam edecek. Hep şunu savunduk, kendi kendimize yetmeliyiz. İllaki bir gün kan ihtiyacımız olacak. Şuan 3 milyona yakın gönüllü kan bağışı toplayarak Türkiye kendi kendine yetmeyi öğreniyor. Burada en büyük teşekkür hiçbir beklentileri olmadan ihtiyaç sahiplerine kan veren gönüllü kan bağışçılarınındır."

Konuşma sonrasında Başkan Alan, 17 Kasım 2019 tarıhınde yapılan proje çalıştayı kapsamında engelsiz parkur projesi ile 3. olan genç kızılay üyesi Bilge Yılmaz’a hediyesini taktim etti.

Programda, Kızılay gönüllüleri ve AFAD ekipleri çadırlarda kalarak eğitim aldı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2019, 03:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER