Komisyon, kararlarını açıkladı!

Komisyon, kararlarını açıkladı!

Komisyon, kararlarını açıkladı!

Karadeniz Ereğli’de, 2018 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu kararları açıklandı.
Kurban Bayramı’nda kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesim yerlerini belirlemek üzere toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu, aldığı kararları kamuoyu ile paylaştı.
Alınan kararlara göre, Kurbanlık hayvan satış yeri Delihakkı Belediye Şantiye Tesisleri olarak belirlendi. Komisyon, kurbanlık hayvan kesim yerlerini Kdz. Ereğli Belediyesi Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı, Kdz. Ereğli Belediyesi Balı Mahallesi Belediye Mezbahası, Gülüç Beldesi Merkez Mahallesi No:6 (Boş bina altı), Gülüç Beldesi Bekyeri Mahallesi Çilek Sokak, Köylerde ise herkesin gelip geçtiği yerler, köy meydanları, park ve benzeri yerler dışındaki mahaller olarak karara bağladı.
Kurban kesimi yapılmayacak yerler ise park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, ana yollar, tali yollar, köprü ve üst geçit altları, evlerin sokağa açılan kapı önleri ve benzeri yerler olarak belirlendi.
Komisyon, kurallara uyulmadan kurban kesimi yapanlara Kanun ve Yönetmelikte belirtilen usul ve kurallara uyulmadan kurban kesildiğinde; fiilin çeşidine göre 58.351’den başlamak üzere 232 TL, 625 TL, 1452 TL, 3150 TL’ye kadar para cezasının uygulanmasına karar verdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER