Köpek Katliamında Yeni Gelişme

Köpek Katliamında Yeni Gelişme

Köpek Katliamında Yeni Gelişme

Zonguldakın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediye Başkanı İsmail İnam, 10 köpeğin katledilmesiyle ilgili, Köpekler boş bir arazide bulunmuş, ne şekilde ölmüş, kim gömmüş bir bilgiye ulaşamadık. dedi.

Köpeklerin itlaf edildiği iddiasıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Zonguldak İl Müdürlüğünce kendilerine kesilen 27 bin 520 liralık idari para cezasına itiraz ettiklerini belirten İnam, cezanın iptali için Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesine müracaat ettiklerini söyledi.

İnam, şunları kaydetti:

Araştırmalarda belediyemizin böyle bir işlem yaptığına dair bir sonuç yok. Köpekler boş bir arazide bulunmuş, ne şekilde ölmüş, kim gömmüş bir bilgiye ulaşamadık. Zannediyorum köylerden gelen ya da karayollarında otomobillerin çarpmış olduğu köpekler olabilir. Başka türlü belediyemizle ilgili bir konu değildir. O nedenle idari para cezasına itirazımızı yaptık. Bu konuda belediyemizin suçlanması yersizdir.

Köpeklerin iğne ile bayıltılarak toplanıp, boş araziye canlı canlı gömüldüğü iddiası üzerine hayvan hakları gönüllüleri tarafından hukuk mücadelesi başlatılmıştı.

DKMP Zonguldak İl Müdürlüğü de Perşembe Belde Belediyesine olay nedeniyle idari para cezası kesmişti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 13:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER