KÖY KONAĞINA GÖRKEMLİ TÖREN!..

Köy Konağı’na görkemli açılış

KÖY KONAĞINA GÖRKEMLİ TÖREN!..

Alaplı Aydınyayla Köyü’nde yapımına 2015 yılında başlanan ve büyük uğraşlar sonucu bu yıl içerisinde bitirilen Köy Konağının açılış töreni görkemli ve coşkulu bir şekilde yapıldı.
Açılış törenine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, , 26.Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, İl Genel Meclis Üyesi Temel Uslu, Alaplı Müftüsü Aydın Bostancı, Gümeli Kooperatif Başkanı Şinasi Bilgen, çok sayıda muhtar, daire müdürleri, iş adamı, din görevlileri, çevre köylerden ve Aydınyayla Köyü’nden gelen çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal tarafından köy muhtarı Recep Yaman’a yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
YAMAN: “HEP BİRLİKTE BAŞARDIK”
Köy Muhtarı Recep Yaman açılışta yaptığı konuşmada; “2015 yılının Ekim ayında ilk temelini attığımız köy hizmet binamızın bugün açılışını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bugüne kadar bizlere her türlü desteği esirgemeyen başta sayın kaymakamımıza, il genel meclis üyelerimize, Alaplı esnaflarına, hayırseverler dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 600 m2 kullanım alanı bulunan ve 3 kat olarak inşa edilen köy konağımız da aynı anda 500 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanesi, 60 m2’lik dershanesi, sağlık hizmetlerinin yürütüldüğü doktor odası, muhtarlık odası ve çok amaçlı sporların yapılabileceği salonu bulunmaktadır. Ayrıca köyümüzün ihtiyacını karşılayacak morg ve gasil hane de ilave edilecektir. Amacımız bugüne kadar köyümüzün birlik ve beraberliğine katkı sağlayarak inşa etmekti. Çok şükür bunu hep birlikte başardık. Asıl sorumluluk bundan sonra başlıyor. Bundan sonra buralarda yapılacak olan eğitim ve sosyal faaliyetler gönüller arası dostluk ve kardeşliği pekiştirecek köprüler inşa etmek olacaktır. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için köyüm ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
KAYMAKAM ESKİOĞLU: “TAKTİR EDİYORUM”
Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ise konuşmasında; “Gerçekten şuan burada mutluluk verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Bugün Aydınyayla Köyü için özel ve önemli bir gün. Bu eserde hemen hemen herkesin birer tuzu var, emeği geçen herkesten binlerce kes razı olsun. Tabi emeğin yanında bunun gönüllük işi ve maddi boyutu da var. Birlik ve beraberlik içinde böyle bir eserin kazandırıldığı için herkesi taktir ediyorum. “dedi.
ÇATUROĞLU: “BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİN YAŞATILMASIDIR”
Ak Parti 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise konuşmasında, “Konakta emeği geçen bütün kardeşlerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Profesyonel olarak yapılan bu eserin bütün köylerde olması gerekiyor. Tabi burada üzerinde vurgulanan şeyde, bizim geleneğimizin, geçmişimizin, kültürümüzün yaşatılması. Başta komşuluk ilişkileri, arkadaşlık, ahbaplık, ekmeği bölüşüp paylaşma duyguları olmak üzere bizi biz yapan değerlerin yaşatılmasıdır. “dedi.
TÜRKMEN: “BUNA BENZER ESERLERİN ÇOĞALMASI GEREK”
Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen konak ile ilgili olarak; “Çok güzel bir hizmet binası yapmışınız bunu köyde hayal etmek bile zordur. Yüreği de dahil olmak üzere katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Ülkemizin gerçekten zor günlerden geçiyor. Etrafımızda ne kadar ülke varsa adını da İslam konulmuşsa hepsinin başı dertte sıkıntıda. Yani dünyanın her tarafında müslümanın kanı akıyor. İnşallah o kanın içinde boğulacaklardır. Dimdik ayakta duran bir iktidarımız var. Köylerde şehirlerimizde eserlerimizin açılışları devam ediyor. Bizi biz yapan değerlerden kopmamak adına buna benzer eserlerin çoğalması gerekiyor. Biz devlet adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu güzel konağın hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum. “dedi.
Alaplı Müftüsü Aydın Bostancı’nın yapmış olduğu duanın ardından köy konağının açılışına geçildi. Açılış kurdelesini Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, , önceki dönem AK Parti 26.Dönem Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve Köy Muhtarı Recep Yaman kesti. Açılış töreninin ardından köy konağını odaları gezildi. Açılışa katılan herkese yemek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER