"KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR"

"KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR"

Zonguldak Valiliği ve Ziraat Bankası A.Ş. tarafından "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ve finansmanına ilişkin protokol imzalayacak.

İşte projenin detayları; 

      Projenin Amacı;
  Küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal kalkınmayı arttırmak için küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması Atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması Kırmızı et üretiminin arttırılması Yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması
Yetiştiricilerimize  faizsiz ve uzun vadeli kredi imkanlarının sağlanması

     Projenin Finansmanı;
Damızlık küçükbaş hayvan alımının finansmanı için küçükbaş hayvancılık işletme sahiplerine yatırım ve işletme kredisi kullandırılacak
Proje kapsamında 100 bin TL'ye kadar Faizsiz ilk yıl ödemesiz geri kalan 6 yılda ödenmek üzere azami 7 yıllık bir plan dâhilinde kredi verilecektir
İstenildiği takdirde bunun üzerine 50 bin TL düşük faizli 18 ay vadeli işletme kredisi kullanılabilecektir
   Proje kapsamında yetiştiricilere edindirilecek küçükbaş hayvanların özellikleri
Merinos (Karacabey, Orta Anadolu, Anadolu) veya Kıvırcık Irkı 6-24 aylık yaş aralığında ve dişi
Yurt içinde doğmuş Türkvet sisteminde kayıtlı ve kulak küpeli
   Projenin Süresi;
Projeye azami 7 yıl boyunca devam edilecektir
Bu süreç zarfında yetiştirici en az 100 baş anaç sayısını muhafaza edecek, satın aldığı hayvanları mücbir sebepler haricinde elden çıkartmayacağını garanti edecektir.

  Projeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin ön başvuru şartları;

Faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor olmalı ve küçükbaş hayvan işletmesi bulunmalıdır. (İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz.)
Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve proje kapsamında edineceği hayvanlarla birlikte tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulunan barınağa (ağıla) sahip olmalıdır.
İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.
Bankaca kredilendirilmesine engel bir durum bulunmamalıdır.
Faaliyet gösterdiği bölgedeki meralardan yararlanıyor olmalı/mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yıllık kaba yem ihtiyacının %50'sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.
Proje kapsamındaki tüm hayvanlara TARSİM sigortası yaptırılacak
Faal olarak küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilere hayvan varlığını asgari 100 (yüz) başa tamamlayacak/ulaştıracak kadar dişi küçükbaş hayvan edindirilecektir.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2021, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER