‘Koyun artık şu bariyerleri!’

‘Koyun artık şu bariyerleri!’

‘Koyun artık şu bariyerleri!’

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, geçtiğimiz günlerde Gökgöl Tüneli çıkışında meydana gelen ölümlü trafik kazasını TBMM Genel Kurulu'na taşıyarak yitirdiğimiz canın hesabını sordu.

Zonguldak'tan Ankara'ya hastaneye giderken ıslak zemin sebebiyle aracın kontrolünü kaybederek 20 metre yükseklikten dereye düşen aile ile ilgili bilgi veren Yavuzyılmaz, annenin olay yerinde can verdiğini oğlunun ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Yavuzyılmaz, daha öncesinde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurduğunu,  Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına bizzat konuyu ilettiğini ve Meclis Genel Kurulu konuşmalarında daha önce bu yollardaki bariyer eksikliğini sorunlarını defalarca dile getirdiğini fakat ilgili kurumların ciddiyetsiz gerekçeler sunarak önlem almadığını belirtti. CHP'li Milletvekili kazanın ardından TBMM Genel Kurulunda söz alarak "Yitirdiğimiz canın vebali tüm yetkililerin üzerindedir" dedi. 

CHP'li Yavuzyılmaz konuşmasında; " 31 Ağustos 2018 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verdiğim dilekçeyle Zonguldak, Devrek ve Ereğli kara yollarında dere yatağı uçurumlarına teğet geçen yollardaki bariyer eksikliğini iletmiş, acilen bu yollara bariyer konulmasını talep etmiştim. Meclis Genel Kurulunda bu tehlikeye birçok kez dikkat çekmemize rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü ciddiyetsiz gerekçeler sunarak bariyerleri yerine koymamıştır. 

Maalesef, dün Zonguldak'tan Ankara'ya hastaneye gitmek üzere yola çıkan bir anne ve oğlu tam da bahsettiğimiz yerde araçlarıyla dereye uçmuş, anne olay yerinde can vermiş, oğlu ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Kaybettiğimiz bu canın vebali tüm yetkililerin üzerindedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ve Karayolları Genel Müdürlüğüne sesleniyorum: Bir can daha kaybetmeden koyun artık şu bariyerleri!" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER