Kültürel Mirasımız Devrek Bastonu" adlı panel

Kültürel Mirasımız Devrek Bastonu" adlı panel

Kültürel Mirasımız Devrek Bastonu" adlı panel

Zonguldakın Devrek ilçesinde Devrek Belediyesi ve Devrek TSO Başkanlığı tarafından ortaklaşa organze edilen ve Devrek Belediyesinin düzenlemiş olduğu Yaz Şenlikleri kapsamında hayata geçirilen panelde ilçe protokolü ve bastoncular bir araya geldi. Devrek TSO da düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan TSO Başkan Yardımcısı Engin Deliacı,Devrek Belediyesi Yaz Şenlikleri çerçevesinde hayata geçirilen panelimize hoş geldiniz. Devrekte bir birinden güzel örneklerle baston yapımı özellikli bir meslek durumundadır. Baston yapımı bilgi ve becerinin yanı sıra büyük sabır ister. Günümüzde Devrekte baston yapım geleneğim sü45rmekte ve birbirinden güzel ö4rneklerle baston özel ve gözde bir meslek durumundadır. Devrekli ustaların el emeği ile oluşturduğu bastonların göz nurunu, zevkini simgelediği gibi sanat ile zanaatı da bir arada gözler önüne serer diye konuştu. Devrek Kaymakamı Yakup Güney ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, Öncelikle Devrekte uzun zamandır Baston Festivali devam ediyordu ama çeşitli nedenlerden dolayı birkaç yıldır hep ertelenmek durumunda kalındı. İlçemiz panayır geleneğinin devam ettiği ilçelerden birisi bunun diğer bir adı da ilçemizde yaz şenlikleri adı altında etkinliklerimiz devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında ilçemizin simgesi olan baston olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Bu panelde belediyemiz, üniversitemiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Devrekli ustalarımız ile bir araya gelerek Devrek Bastonunu daha iyi nasıl tanıtabiliriz in panelini gerçekleştirdik. Katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.
Düzenlenen panelde Öğretim Görevlisi ve Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Müdürü Afitab Bulut, Baston Ustası Tansel Işık ve işletme sahibi Dilek Çelebinin konuşmacı olarak katıldığı panelde Devrek Bastonun önemi, baston ile ilgili projeler, üniversitenin baston uygulama ve araştırma merkezî faaliyet ve projeleri, Devrek Bastonunun geleceği konularında davetlilere bilgi sunumunda bulundular.
Düzenlenen panele; programa; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, TSO Başkan Yardımcısı E4nğin Deliacı, Devrek Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, Belediye Kültür Müdürü Recep Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DESO Başkanı İsmet Akdemir, Vergi Dairesi Müdürü Murat Topçu ve çok sayıda davetli katıldı

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER