KURBAN BAYRAMINI KUTLADILAR

KURBAN BAYRAMINI KUTLADILAR

ALİ TOSUN / ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Bütün toplumumuzda milletçe ortak
değerlerimizi hatırlayıp yaşadığımız, birlik beraberlik ve dayanışma ruhunun ön
plana çıktığı, bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramına erişebilmenin
mutluluğunu, heyecanını, ülkemiz dâhil tüm İslam Âlemi ile birlikte yaşıyoruz.

Yıllardır ecdadımızın yaşayıp yaşata geldiği
bayramlarımız; milletimizin manevi bir zenginliği olduğu gibi, birlik ve
beraberlik duygularımızın, millet olarak paylaşımcı anlayışımızın, dostluk,
kardeşlik duygularımızın, toplumumuz nazarında huzur ve güvene olan katkılarını
anlayabildiğimiz günlerdendir.

Bayramlarda aile büyüklerimizle,
çocuklarımızla yaşadığımız, huzur ve güven ortamının devamı için, bayramların
getirdiği heyecanın, sevincin hiç bitmeyeceği bayramları yaşamak ve
yaşatabilmek adına tüm eğitim ordumuzla birlikte; ülkemizin ve çocuklarımızın
mutlu yarınları için çalışma sorumluluğu bilinciyle; Kurban Bayramının ülkemiz,
milletimiz, İslam Âlemi ve insanlık için birlik ve beraberliğe vesile olmasını
Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Eğitim camiamızla birlikte tüm halkımızın
Kurban Bayramını tebrik ediyor, Covid-19’un getirdiği sınırlamalardaki
hassasiyetlere uyulması tavsiyesiyle iyi Bayramlar diliyorum.

--------------------------------------------------

FATİH ÇAKIR / AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

“Özlemleri gideren, her türlü dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan bayramlar, sevgi ve hoşgörü duygularını güçlendirerek, sevinç ve mutluluğu yaşadığımız özel günlerdir. Toplumumuzda dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden vurguladığımız Kurban bayramı da bu özel günlerin en ulvi olanlarındandır.
Koronavirüs salgını ile mücadelenin sürmesi dolayısıyla geçtiğimiz senelerde olduğu gibi el ele, kol kola olamayacak, kucaklaşamayacağız ama gönüllerde sevgi ve muhabbet olduğu sürece, onu aktarmanın yolları daima vardır.  İçinde bulunduğumuz günler,  bayram coşkusunu gönüller dolusu yaşamamızın sınırlandığı değil, bu güzel duyguları çok daha güçlü vurgulamamız,  bir selam, bir güler yüz, arayıp hatır sorma ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde mümkün olan tüm yollarla ifade etmemiz gerektiği bir dönemdir.
Kavuşmak üzere olduğumuz Kurban Bayramı’nın tüm insanlık ailesinin iyilik ve güzelliklere erişmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, Karadeniz Ereğlili hemşerilerimin, halkımızın, İslam Âleminin ve büyük insanlık ailesinin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.”

--------------------------------------------------

ÜNAL DEMİRTAŞ /CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ

“Bayramlar, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bayramlarda birlik ve dayanışmanın en güzel örnekleri sergilenir. Toplumsal bilincin gelişmesine, ulusal değerlerin güçlenmesine,  kardeşliğin ve sevginin, paylaşılarak yerleşmesine aracılık etmesi, bayramları tüm toplumlar için özel kılmaktadır.

Böylesine özel günler, toplumun her kesiminin birbirini anlamasına da vesile olmalıdır. Gelir adaletsizliğinin ve yoksulluğun ortadan kaldırılması, adaletin herkes için sağlanması gerekmektedir. Ülkemizin uzunca bir süredir içinde olduğu ekonomik krize bir de Covid 19 salgınının eklenmesi, toplumda pek çok kesimi mağdur etmiş, işsizlik ve yoksulluk artmıştır. Dışa bağımlı ekonomi nedeniyle ülkemiz çok zor günler geçirmektedir. Ancak bu zor günlerden çıkışın yolu da yine toplumsal dayanışma ve birliktir. Üreten, ürettiğini hakça paylaşan, geçmişten bugüne taşınan değerlerine sahip çıkan bir toplum elbette bu zor günleri de aşacaktır. Birbirine kenetlenerek, toplumsal adaletin herkes için tesis edildiği bir gelecek umuduyla, Kurban Bayramının tüm İslam Alemine, sağlık, kardeşlik, huzur, hoşgörü, birlik, beraberlik ve mutluluk getirmesini dilerim”

----------------------------------------------------------

NECDET SARI / YENİDEN REFAH PARTİSİ ZONGULDAK İL BAŞKANI

Saygıdeğer Zonguldak halkının, aziz milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayramın ülkemize, İslam Coğrafyasına ve tüm insanlığa iyilikler, barış ve huzur getirmesini diliyorum. Manevi değerlerimizi en yüksek düzeyde idrak ettiğimiz, milli şuurumuzun perçinlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın güçlendiği, dostluk ve kardeşliğimizin pekiştiği mübarek Kurban Bayramını tüm vatandaşlarımızın sağlık ve esenlik içinde getirmelerini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
----------------------------------------------------

OP.DR. EYLEM ERTUĞ ERTUĞRUL / CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

İslam dünyasının özlemle ve umutla beklediği bir Kurban Bayramı’na erişmenin huzurunu yaşıyoruz.

On bir ayın sultanı Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirip ilk bayramımızı kutladıktan sonra, bereketimizi artırdığına inandığımız ve dini görevlerimizden birini daha yerine getirmek için sabırsızlandığımız Kurban Bayramı’na eriştiğimiz bu günlerde, başta yöre halkımız olmak üzere, ülkemiz insanlarının bu güzel günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini diliyorum.

Aylardır ülkemizi de etkisi altına alan ve binlerce insanımızın kaybına sebep olan salgın hastalıkla mücadele sebebiyle, bu yılki bayramlarımızı çeşitli kısıtlamalar altında kutladık. Kurban Bayramı süresince de, başta kendimizi sonra da sevdiklerimizi korumak için gerekli tedbirleri elden bırakmadan sağlıklı günler yaşanması en büyük dileğimiz.

Her bayram öncesinde, dilek ve dualarımızda, ülkemiz ve yöremizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vurgu yapıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal sorunların ortadan kalkması için, bizlerin yoğun bir çaba sarf etmesi gerektiği kadar, halkımızın da bu birlik ve beraberlik içinde gerekli bütünleşmeyi göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Ümidimiz odur ki nice güzel bayramlara, bugünden daha huzurlu ve daha mutlu bir ülkede gönül gönüle erişeceğiz. Sorunlarımızın üstesinden el birliği ile gelecek ve çocuklarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması adına geleceğin Türkiye’ni beraber inşa edeceğiz.

Bu duygu ve temennilerimle, şahsım ve örgütüm adına, yöremiz insanlarının ve güzel yurdumuzun bayramlarını tebrik ediyor; sağlıklı ve bugünden daha mutlu olacağımız günlere ulaşmayı diliyorum.

-------------------------------------------------------

POLAT TÜRKMEN / AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ

“Kurban Bayramının, idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Bizim insanımız, büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetini ifa ederken, sahip olduğunu komşularıyla, akrabalarıyla, dostlarıyla paylaşmanın sevincini yaşarken; tüm İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı yaşamasını samimiyetle istiyoruz. 
Bizim kültürümüzde, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. ‘Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşmak duygularını yaşadığımız bir zaman dilimindeyiz. Bu bayram dolayısıyla yakaladığımız kardeşlik duygularımızı hayatın tamamına yaydığımızda, daha yaşanabilir ortam oluşacaktır. 
Dini bayramlar, insanların kırgınlık ve dargınlıklardan arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmalarına imkan sağlayan müstesna günleri ifade eder. Bu günlerde, bayramın manasına uygun bir biçimde davranmalı, ayrılıkları aşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz 
Mübarek kurban bayramının, işte bu anlayışın, işte bu atmosferin pekişmesine, güçlenmesine, safların sıklaşmasına, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. 
Bir kez daha kurbanlarınızın makbul olmasını temenni ederken, tüm vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin de dualarının kabulünü Rabbimden niyaz ediyorum. 
Bu duygularla, mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla bir kez daha kutluyor, bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”

-------------------------------------------------------

HAMDİ UÇAR / AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ

"Bayramlar, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir. Kurban Bayramları ise insanlar arasında kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirir ve sosyal adaletin gerçekleşmesine katkı sağlar. Bu amaçla, yetim, garip, mazlum ve muhtaçlara bayram sevincinin yaşatılmasına gayret göstermek bayramın anlamına uygun bir şekilde kutlanmasına katkı sağlayacaktır. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe, beraberliğe, dayanışmaya ve yardımlaşmaya ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.” 
Sağlıkla, mutlulukla, huzurla... 
Nice Bayramlara..."

-------------------------------------------------------

ZEKİ TOSUN / AK PARTİ ZONGULDAK İL BAŞKANI

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Türkiye’ye karşı başlatılmak istenen terör ve ekonomik saldırılara karşı milli birlik ruhunu sürdüreceklerini söyledi.
Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bizim kültürümüzde, komşusu aç yatarken tok yatmamak, mağdur ve mazluma sahip çıkmak, öksüz ve yetimi sevindirmek vardır. 
Bayramlarda bu duygularımızı en üst düzeyde sergilediğimiz önemli zaman dilimlerinden bir tanesidir. ‘Allah’a yakınlaşmak’ adına kestiğimiz kurbanlarımızı muhtaç ve yoksullarla paylaşarak İslam’ın verdiği kardeşlik ve yardımlaşmak duygularını yaşadığımız bir zaman dilimindeyiz.  
Bu bayram dolayısıyla yakaladığımız kardeşlik duygularımızı hayatın tamamına yaydığımızda, Ülkemize ve Milletimize karşı başlatılmak istenen Terör ve Ekonomik savaşa karşı da milli birlik ruhunu sürdürmeye devam ettiğimizde, daha yaşanabilir ortam oluşacaktır.
Sevdiklerinden uzak olan ve bayramı buruk geçirenlerin, huzurevinde kalan yaşlılarımızın, bayramda kapısının çalınmasını bekleyen yaşlılarımızın da hatırlanması, bayram sevincini onlarında yaşaması için Teşkilat olarak yanlarında olacağız.
Kovid 19 Pandemi gölgesinde geçireceğimiz Bu bayramın birlik ve beraberliğimize, kardeşlik duygularımızın pekişmesine, huzurlu bir bayram yaşamamıza vesile olması dileklerimle, başta Zonguldaklı kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.”

-------------------------------------------------------

SONER ÜLGÜ / YENİDEN REFAH PARTİSİ KİLİMLİ İLÇE BAŞKANI

"Bir mübarek Kurban Bayramını daha idrak etmenin sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Bayramlarımız sevgi, saygı, sevinç, hoşgörü ve sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı ve manevi duygularımızın yükseldiği müstesna günlerimizdir. Milletce birlik ve beraberlik içinde kutlamaya hazırlandığımız bu güzel bayramın ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Saygıdeğer Kilimli ve Zonguldak halkının, aziz milletimizin ve İslam Alemi'nin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte kazasız-belasız, sağlık ve esenlik içinde sevinçli bir bayram geçirmesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

-------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2020, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER