Lise öğrencilerinden büyük başarı...

Lise öğrencilerinden büyük başarı...

Lise öğrencilerinden büyük başarı...

Zonguldak Kilimli Eren Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretmenlerinin yaklaşık 1 yıllık bir kurulum çalışma sonrası 8 temizlik üründe 100 metrekarelik alanda 2019 Kasım ayından itibaren “er-kim” markası ile üretime başladı.


8 temizlik ürünü üretilen okulda, corona virüse karşı yeni bir çalışma başlatıldı. Milli Eğitim bakanlığımızın bize verdiği yetki ile virüslere ve bakterilere karşı Anti bakteriyel özelliği artırılmış 2 yeni temizlik ürünü üretildi.
 
Bu amaçla Zonguldak merkez ve diğer ilçelerin, Düzce ve Karabük ilinin corona (COVID-19 2019-n CoV HASTALIĞI)  virüsüne karşı okullarının,  kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacı olan konsantire ve sulundırılmış hazır hale getirilmiş solüsyonu Pazartesiden itibaren okullara ulaştırılacak.
Türkiye'de de corona virüs vakasının görülmesiyle birlikte okulların yanında, kamu kurum ve kuruluşlarından da talepler almaya başlanınca siparişlerde yoğunluk yaşanmış, üretim de 2 katına çıkarıldı.
Koronavirüse karşı üretim çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Okul Müdürü Kamil ZOROĞLU, "İlimizde okullarımızın ihtiyacı karşılamak için planlamamızı yaptık. Çevre illerden Düzce ve Karabük illerinden talep aldık. Diğer 2 iki ilimizden de talepler gelebilir. Görüşmeler devam ediyor. Ayrıca sadece Milli Eğitimden değil tüm kamu kurumlardan talep gelince üretimimizi artırdık. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Siparişleri yetiştirmek adına Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve diğer personelimiz özveri ile çalışmamızı sürdürüyoruz.” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2020, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER