MADEN MAKİNELERİ PAZAR ARAŞTIRMA RAPORU GERÇEKLEŞTİ

MADEN MAKİNELERİ PAZAR ARAŞTIRMA RAPORU GERÇEKLEŞTİ

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bölge paydaşlarının hizmetlerine sunulan çalışmalar devam ediyor. Yapılan araştırma ve ön fizibilite raporlarıyla bir yandan yeni yatırım alanları araştırılırken diğer taraftan mevcut sanayinin rekabet gücünün artması ve pazar olanaklarının genişlemesi hedeflenmektedir. 
Filyos Sonuç Odaklı Program faaliyetleri kapsamında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Makineleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ile işbirliği halinde hazırlanan ‘’Maden Makineleri Pazar Araştırma Raporu’’ lansman toplantısı gerçekleştirildi. 

Çevrim içi gerçekleştirilen ve Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı’nın başkanlık yaptığı toplantıya; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, TTK Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda, çalışmanın amacı, kapsam ve içeriğinin yer aldığı bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Mevcut durum ve gelişme eksenin tespiti, maden makineleri sektöründe dışa bağımlılığı azaltma ve yerlileşmek için vizyon oluşturmanın ana hedef olarak belirlendiği çalışmada, sektörün rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik önerilerde yer aldı.  

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından sona erdi. Hazırlanan rapor, son düzenlemeler yapıldıktan sonra bakkakutuphane.org adresi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2021, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER