Maden Mühendisleri şehit gazetecileri andı

Maden Mühendisleri şehit gazetecileri andı

Maden Mühendisleri şehit gazetecileri andı

TMMOB  Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 46.Dönem Yönetim Kurulu, Halkın doğru haber alma hakkı için, gece gündüz demeden çalışan, özellikle Covid-19 salgın günlerinde bile, hayatını hiçe sayan basın emekçilerine şükranlarını sundu  

TMMOB  Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 46.Dönem Yönetim Kurulu, 6 Nisan 1909 tarihinde Galata Köprüsü üzerinde öldürülen ve ilk basın şehidi olarak tarihe geçen  Gazeteci Hasan Fehmi'yi andı. 
Hasan Fehmi'nin öldürüldüğü 6.Nisan tarihinin 'Öldürülen Gazeteciler Günü' olarak kabul edildiği belirtilen açıklamada, o günden bu yana aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe ve Hırant Dink’ inde bulunduğu pek çok basın emekçisinin faili meçhul cinayetlere kurban edildiği ifade edilerek şöyle denildi.  

COVİD-19'A RAĞMEN HAYATLARINI HİÇE SAYARAK GÖREV YAPAN BASIN EMEKÇİLERİNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ 


"6 Nisan 1909 tarihinde, dönemin iktidarı İttihat ve Terakki'yi sert bir dille eleştirileri ile bilinen Serbesti Gazetesi yazarı Gazeteci Hasan Fehmi Galata Köprüsü üzerinde öldürülmüş ve ilk basın şehidi olarak tarihe geçmiştir. 
Hasan Fehmi' nin öldürüldüğü 6.Nisan tarihi 'Öldürülen Gazeteciler Günü' olarak kabul edilmiştir.  Hasan Fehmi düşüncelerini hiç bir etki altında kalmadan yazıp, gazetede yayınladığı için katledilmiştir. O günden bu yana aralarında Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Metin Göktepe ve Hırant Dink’ inde bulunduğu pek çok basın emekçisi faili meçhul cinayetlere kurban edilmiştir  
Demokrasiler; düşünceyi ifade etme özgürlüğü, insan hakları, laiklik ve özelliklede basın özgürlüğü ile test edilir. Ne yazık ki ülkemiz Cumhuriyet'in belli dönemleri hariç, bu konuda da başarılı olamamıştır.  Gazetecilik zor ve meşakkatli bir meslek olduğu kadar onurluda bir meslektir. Dürüst ve tarafsız yapıldığında her zaman halkın sesi olmuştur.  Halkın doğru haber alma hakkı için, gece gündüz demeden çalışan, özellikle Covid-19 salgın günlerinde bile, hayatını hiçe sayan basın emekçilerine şükranlarımızı sunuyoruz.  
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi olarak dün olduğu gibi bu gün de fikir özgürlüğü noktasında savunucu ve öncü olmaya devam edeceğimizi, bu vesile ile tarafsız ve dürüst Basın Emekçileri ile birlikte olduğumuzu tekrarlıyor Ddmokrasi, insan hakları ve özgürlük mücadelesinde, hayatını kaybeden tüm basın emekçilerini saygısıyla anıyoruz.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER