MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER...

MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER...

MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER...

TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 27 Şubat 2018 tarihinde TÜRK-İŞ tarafından 301 Şehit Madenci anısına Soma’da yaptırılan TÜRK-İŞ Madenciler İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Aralarında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin de bulunduğu TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu Üyeleri ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Manisa’nın Soma ilçesindeki Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından yaptırılan TÜRK-İŞ Madenciler İlkokulu’nun açılışına katıldı.

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da okul açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu okuldan Soma’nın yarınını iyi edecek evlatlarımız yetişecek” derken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da “Nasıl ki bu vatan toprakları bize emanetse, şehitlerimizin aileleri de bizlere emanet, her zaman yanlarındayız” dedi. 
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da bir sendikacı olarak en keyifli günü geçirdiklerini belirterek, Türkiye’nin çeşitli illerinde okullar yaptıklarını ve bunlardan birinin de Soma’da olduğunu ifade etti.
Somanın Hürriyet Mahallesinde bulunan Türk-İş Madenciler İlkokulunun çevre düzenlemesini Soma Belediyesi karşılarken, okul 3 katlı ve 400 öğrenci kapasiteli olarak hizmete girdi.

 

SOMA MADEN ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET ETTİLER

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti.

Aralarında Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin de bulunduğu TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri ve maden şehidi yakınlarının da eşlik ettiği ziyarette, Genel Başkan Ergün Atalay, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, tek tek bütün mezarlıklara karanfil bıraktı.

Maden Şehitliği Anıtı önünde saygı duruşunda da bulunan heyet, ardından maden şehitleri için Kur’an-ı Kerim dinleyerek dua etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER