Madenci adayları Cumhurbaşkanını istiyor

Madenci adayları Cumhurbaşkanını istiyor

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK’ya alınacak olan işçi öncesinde yapılan müracaatları değerlendirdi.
TTK’ya alınacak kişilerin noter huzurunda ve güvenli bir şekilde yapılacağını söyleyen İsa Mutlu, yalan yanlış yapılan açıklamalara kimsenini itibar etmemesini isterken, kura çekimlerinin Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılmasını çok istediklerini ifade etti. 
İsa Mutlu: “TTK’ya işçi alamının açıklanmasının ardından 30-40 bin başvuru sayısı bekliyorduk. Zonguldak’tan başvuru 26 bin 119, Bartın’dan 8 bin 41, Karabük’tan de bin 600 kişinin başvuru yaptığını biliyoruz. Bu başvuruların bir çoğu Zonguldak’ta ikamet eden işsizler değil. Bunların bir kısma diğer illerde yaşayıp gurbette olan kardeşlerimizdir. Alınacak bin işçi için başvurular beklediğimizin altında olsa bile çokta küçümsenecek bir rakam değil. Buda Zonguldak’ın gençleri herşeyi göze alarak madenciliği yapmak istediklerini, ekonomiye katkıda bulunmak istediklerinin göstergesidir. TTK’ya işçi alınmasının ne kadar zaruri olduğunu görüyoruz. İnşallah alınacak bin arkadaşımız bir an önce işe başlar ve TTK’da kömür üretimi ile beraber hem bölgemiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını temenni ediyoruz. Unutmadan şunu da belirtmek istiyorum, piyasada TTK’ya işçi alımı konusunda yardımda bulunucağını söyleyen kişiler türemeye başladı. Bu tür söylemlere kimse itibar etmesin. Kuralar noter huzurunda ve güvenli bir şekilde yapılacaktır” dedi. 
‘DAHA FAZLA İŞÇİ ALINMALIDIR’
Kura çekimlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasını da istediklerini söyleyen Mutlu: “Cumharbaşkmanımız burada bin 500 işçi alınacak diye müjde vermişti. Şu anda bin kişi alınıyor, 500 kişinin de 31 Mart yerel seçimleri sonrasına bırakıldığı tarafımıza bildirildi. Bin 500 kişinin yanına en az iki bin kişinin daha ilave edilerek TTK’ya işçi alınması konusunda gerekli baskıları, görüşmeleri yapmaya devam edeceğiz. Geçmişten günümüze işçi alımı için büyük bir mücadele sarf etmiştik. Göreve geldiğimiz günden bu güne sürekli işçi alınması gerektiğini ifade ettik ve sayın Cumhurbaşkanımız bu söylemlerin gerekliliğine inanarak artık işçi alınması kararını verdi. TTK’da çalışan 7 binin altında ki işçi içinden yaklaşık bin kişi emekliliği hak etmiş durumdadır. Dolayısıyla alınacak işçilerle üretimin artmasını beklemek çok isabetli bir görüş değil diye düşünüyorum. Alınacak işçilerin sözünün verildiği günden itibaren emekli arkadaşlarımız hızla emekli olmaya devam ediyor. Bu arkadaşlarımız işe başladıktan sene sonuna kadar yaklaşık 500 arkadaşımızında emekli olma ihtimalini göz önünde tutuyoruz. Alınacak olan işçi arkadaşlarımız sadece  emekli olan arkadaşlarımızın yerini doldurmaya yeterli olacaktır. O yüzden üretimi arttırmak istiyorsak acilen bu sene sonu itibariyle tekrar bin 500-2 bin işçiyi istihdam ederek bunu arttırabiliriz diye düşünüyorum” dedi. 
‘CUMHURBAŞKANIMIZ GELSİN İSTERİZ’
Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde sayın Enerji Bakanımızın geleceği bizlere de söylendi. Enerji Bakanımız burada olacaktır diye düşünüyoruz. Biz isteriz ki sadece sayın Enerji Bakanımız değil sayın Cumhurbaşkanımızda gelse, kuralarda hep beraber bizlerle beraber olabilse. Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile mutlu oluruz, bel ki gençlerimizin madencilik arzusunu görerek bin kişi daha alıyorum der.”

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER