Madenci Çocukları; Babalarının Gününü Dua Ederek Kutladı.

"Babalar Günü" onlar için "hüzün" günü

Madenci Çocukları;  Babalarının Gününü Dua Ederek Kutladı.

ZONGULDAK - Zonguldakın Kilimli ilçesindeki ruhsatsız işletilen kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mehmet Aygünün çocukları, anneleri ile mezarını ziyaret ettikleri babalarının gününü dua ederek kutladı.

İlçeye bağlı Gelik beldesinde 14 Mayıs 2014te meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Mehmet Aygünün çocukları Elif ve Gülşahın acısı, aradan geçen 3 yıla rağmen dinmedi.

Bu özel günü çok sevdikleri babalarının mezarı başında geçiren Aygün kardeşler, dua edip, kabristanı temizledi.

 

- Ağladığımda ağlama kızım diyen bir babam yok

Abla Elif Aygün (21), AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıldır baba hasreti çektiklerini söyledi.

18. yaşına girdiği gün babasını kaybettiğini hatırlatan Aygün, şöyle devam etti:

Babam yok, bu çok kötü bir duygu. Bakıyorum, Babalar Gününde tüm arkadaşlar sosyal medyada Babalar Günüyle ilgili fotoğraflar paylaşıyor. İnsan ister istemez, Keşke babam olsaydı dediğim zamanlar oluyor. Küçücük bir çocuk dahi Babam neredesin, nasılsın? dediğinde bu durumu kıskanacak duruma gelmişim. Yaşıma bakarak utanıyorum. Utanıyor olmak bile duygularıma engel olmuyor. Artık bir babamın olmadığına alışmaya çalışıyorum. Ağladığımda Ağlama kızım diyen bir babam yok. Babam yaşadığı zamanlarda Babalar Gününe ne alacağım diye düşünüyordum. Şimdi Babalar Gününde, Yasin suresi okurum, dua ederim o şekilde telafi ederim diye düşünüyorum.

Aygün, babasının öleceğini aklına hiç getirmediğini belirterek, Şu an Canlan desem sesimi duymayacak. Belki duyar ama gelemez. İnsanın taş duvarlarla konuşması çok kötü oluyor. Bu hayatım boyunca böyle olacak ama Allah her şeyin sabrını veriyor. Sabır, selametin sonucunda elbetteki ölüm gerçek. Biz de oraya gideceğiz. Bu şekilde teselli ediyorum kendimi. Her Babalar Gününde daha çok babama yaklaştığıma inanarak daha çok dua ediyorum. dedi.

 

- Allahın adaletine sığındık

Gülşah Aygün (19) de buruk bir Babalar Günü geçirdiklerini vurgulayarak, ablasına doğum günü hediyesi almaya giderken babasının ölüm haberini duyduklarını dile getirdi.

Mehmet Aygünün eşi Bayhan Aygün ise (45), eşini kaybetmesinin ardından kızlarıyla zor günler yaşadıklarını anlattı.

Çocuklarını okutmak için mücadele vermeye devam ettiğini söyleyen Aygün, şöyle konuştu:

Benim için de çok zor bir durum. Genç yaşta eşimi toprağa verdim. Buraya bayramda dahi gelmek istemiyorum. Bayramda herkesin eşi namazdan evini ziyarete geliyor. Biz de bayram sabahı yemek yemeden mezarlığa geliyoruz. Söyleyecek bir şeyim yok. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Daha da böyle canlar yanmaya devam ediyor. Aynı şekilde insanlar yine kaçak ocaklarda ölüyor. Beş on kuruş parayla susturuyorlar milleti. Susmayanlar da bizim gibi oluyor. Biz Allahın adaletine sığındık. Allahın adaletine sual olmaz.

Zonguldakın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki ruhsatsız işletilen kömür ocağında 14 Mayıs 2014te meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Mehmet Aygünün (45) cenazesi, 7 saat sonra madenden çıkarılmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER