MADENCİ FENERİ TÜRKİYE'Yİ AYDINLATIYOR

4-8 Ocak 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü 27. Yıldönümü mesajı169 YILLIK MÜCADELE KÜLTÜRÜ İLEMADENCİ FENERİ TÜRKİYE’Yİ AYDINLATIYOR

MADENCİ FENERİ TÜRKİYE'Yİ AYDINLATIYOR

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar; 4-8 Ocak 1991 tarihleri arasında yaklaşık 150 bin emekçinin desteklediği Büyük Madenci Yürüyüşünün 27’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Başkan Bayraktar açıklamasında; 30 Kasım 1990 tarihinde başlayan grevin ardından maden emekçilerinin haklı seslerini daha da gür bir şekilde ortaya koymak amacıyla başlattığı tarihi Ankara Yürüyüşü ile dünyaya demokrasi ve özgürlük mesajı verdiğini söyledi.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar mesajında şu ifadelere yer verdi;

“4-8 Ocak 1991 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 150 bin civarında emekçinin destek verdiği bu tarihi yürüyüş Türk çalışma hayatımızın tarihine mal olmuştur. 150 bin emekçi, bu yürüyüş sırasında kış ortamının doğal koşullarıyla da mücadele etmek zorunda kalmıştı. Çalışanı, esnafı, emeklisi, dulu, yetimi, kadınları, yaşlısı ve gençleri ile Zonguldak’ın geleceğini ilgilendiren bu büyük direnişe sahip çıkarak maden emekçisi ile etle tırnak gibi olmuştu. Yakın tarihimizin en büyük dayanışması ile kazanılan hakların kaybedilmemesi ve maden emekçilerimizin böylesi sınavlara yeniden mecbur bırakılmaması dileği ile İYİ Parti olarak maden emekçilerimizin haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum.”

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER