Madenci yeni başkanını seçti

Madenci yeni başkanını seçti

Madenci yeni başkanını seçti

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 11’inci Dönem Olağan Genel Kurulu, 23-24 Mart 2019 tarihlerinde GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda mevcut başkan Ahmet Demirci ile Hakan Yeşil yarıştı. 
Genel Kurulun ilk günü öğleden önceki bölümde konukların konuşmaları, öğleden sonraki bölümde adayların konuşmaları yapıldı. İkinci gün ise Yönetim, Denetim, Disiplin ve Türk-İş Üst Kurul delegelerinin seçimi yapıldı.
GMİS Genel Kurulu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ tarafından açıldı. Kısa sinevizyon gösteriminin ardından GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, açılış konuşması yaptı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan GMİS Genel Kurulu’nda Divan Kurulu Başkanlığı’na Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Başkan Yardımcılıklarına Yol-İŞ Sendikası Genel Mali Sekreteri Yusuf Doğan ile Yol-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, Üyeliklerine ise MTA’dan Filiz Harpçı, Üzülmez’den Mehmet Uzun seçildiler.
Genel Maden İşçileri Sendikası 11’inci Olağan Genel Kurulu’na AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz,  Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşkilat Sekreteri ve Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağrıcı, Yol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Yusuf Doğan, Yol-İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Yolasığmazoğlu, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selim Alan, CHP Zonguldak Belediye Başkanı Adayı Şenol Şanal, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaman, maden işçileri, emekli madenciler ile delegeler katıldı.
AHMET DEMİRCİ KAYBETTİ
Mevcut Genel Başkan Ahmet Demirci, 38 oy alırken, rakibi Hakan Yeşil 220 oy aldı. Bu sonucun ardından GMİS'in yeni Genel Başkan Hakan Yeşil oldu.
Öte yandan, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu 241 oy, Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir 225 oy, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak 239 oy ve Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız 220 oy aldı. 
YEŞİL: ‘SONUCA HEP BERABER VARDIK’
Oy sayımının ardından yeni yönetimin belli oldu. Yeni başkan seçilen Hakan Yeşil: “Genel Kurulumuz hepimize hayırlı olsun. Seçimin sonucu çok önemli değil. Bu bir bayrak yarışıdır. Sonuca hep beraber vardık. Bundan sonra yapacağımız işler belli, durmak yok. Ahmet başkan ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Onların bıraktığı yerden bayrağı aldık, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2019, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER