Madenciler ilk sahurlarını yaptı

Madenciler ilk sahurlarını yaptı

Madenciler ilk sahurlarını yaptı

Zonguldakta özel bir maden ocağında çalışan işçiler yılın ilk sahurunu yerin metrelerce altında yaptı.
Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan Arılar Madencilik isimli özel maden ocağında gece vardiyasında çalışan işçiler, yılın ilk sahurunu birlikte yaptı. Domates, konserve, peynir, soğan, salatalık ve ekmekten oluşan sahur menüsünde sohbet eden işçiler, yerin yaklaşık 200 metre altında ailelerinden uzak sahur yaptı.
Ramazan ayının gelmesine sevinen işçiler, ailelerinden uzak sahur yapmanın burukluğunu yaşadı. Yerin metrelerce altında zor şartlarda hem oruç tutup hem çalıştıklarını ifade eden maden mühendisi Bayram Barutçu, Ramazan ayı yine bolluğuyla bereketiyle geldi. Bunun için hepimiz sevinçliyiz. Sonuçta madenciyiz, yaptığımız çok tehlikeli iş sınıfına giriyor. Biraz da ağır bir iş. 24 saat kesintisiz süren bir iş. Dolayısyıla Ramazan ayı içerisinde vardiyalarımızda iftar ve sahur vakti dışarıdaki gibi olmayıp çakışabiliyor. İşimiz zor ağır ama biz inancımız gereği ibadetimizi yapmaya devam ediyoruz. Şunu da biliyoruz ki yaptığınız iş ne olursa olsun ibadetin zor şartlarda yapılanının daha makbul olduğunu biliriz. Buna inanırız diye konuştu.
15 yıllık maden işçisi Soner Tarhan ise Gönlümüz isterdi ki bu ilk sahurumuzda evimizde ailemizle birlikte yapalım. Ama bu senede böyle oldu. Herşey nasip kısmet. Bütün İslam Aleminin Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun. Bolluk, bereket içinde geçsin. Biz madencilerin şansıdır bu genelde hep yeraltında sahur yapıyoruz. Bizim için dışarısı içerisi fark etmiyor. Hepimiz kardeşiz akrabayız, aynı yemeği paylaşıyoruz diye ifade etti.
39 yaşındaki maden işçisi Ramazan Dirlik de domates, soğan, biber ve konserveden oluşan sofranın zengin sofrası olduğunu söyleyerek, Bir Ramazan ayına daha ulaştığımız için çok sevinçliyim. 15 yıldır yer altında orucumuzu açarız, sahurumuzu yaparız. Bizim için içerisi dışarısı fark etmiyor. Burası da bizim evimiz. Soframızda evimizde ne varsa o var. Domates, biber, soğan, konserve var. Bu da bizim zengin soframız. Biz burada da bir aileyiz. Dışarıda bir ailemiz varsa madende de ailemiz var şeklinde konuştu.
İşçiler, yemek sonrası yapılan duaların ardından kömür kazmaya devam etti.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER