MADEN’DEN ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ

MADEN’DEN ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ

MADEN’DEN ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden İftara yakın saatlerde açlık hissinin yoğunlaştığı zaman değil, açlık hissinin oluşmadığı sabah saatlerinde alışveriş yapılmasını önerdi.

İftara yakın saatlerde yapılacak alışverişlerin israfa yol açabileceği uyarısında bulunan İsmail Maden alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi oluşturulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca alışveriş sonrası alışveriş fiş ve faturalarını muhakkak almaları ve muhafaza etmeleri gerektiğini belirten Maden şunları söyledi:
"Müslümanlar için onbir ayın sultanı Ramazan ayının başlamasına çok az zaman kaldı. Bu vesileyle Özellikle Ramazan sofralarımızdan eksik olmayan et, hurma, kuruyemiş, çay ve birçok yiyecek için tüketicilerimizi fiyatları iyi takip etmeleri hususunda uyarmak istiyorum. Ramazan ayında yapılan alışveriş miktarında da artış yaşanmaktadır. Ramazan ayı piyasaların daha da hareketli olmasını ve esnaflarımızın yüzünün gülmesini sağlayacaktır."

ALIŞVERİŞİNİZİ ÖĞLEDEN ÖNCE YAPIN

"Tüketicilerimiz, alışverişe çıkarken israfın önüne geçmek ve bilinçli tüketim yapabilmek için alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi oluşturmalı ve açlık hissinin yoğunlaşmadığı sabah saatlerinde alışveriş yapılmalı, açlık hissinin yükseldiği iftara yakın saatlerde yapmamaya özen gösterilmesi, ayrıca ihtiyaç listesinin dışına çıkmamaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte ürünlerin etiket bilgileri, üretim ve son kullanma tarihi, raf ömrü ve ambalajlarının sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çabuk bozulabilecek et, süt, peynir gibi gıda maddelerini alırken tüketile bilinecek süre göz önüne alınarak satın alınması israfın önlenmesi açısından önem arz etmektedir.

FİŞ VE FATURALARINIZI SAKLAYIN

Alışverişlerden sonra yaşanabilecek olası ihtilaflar için alışveriş fişlerinin muhafaza edilmeleri tüketicilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacaktır.

Bu vesile ile şimdiden halkımızın Mübarek Ramazanı Şeriflerini tebrik ediyor, Ramazan ayının ve içinde bulunan bin aydan hayırlı Kadir gecesini kutluyorum. Ramazanı şerif ayının ilimize ülkemize İslam alemine tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER