Mağdur İşçiler, 'Allah'a Havale Ediyoruz'

Mağdur İşçiler, “Allah’a Havale Ediyoruz”

Mağdur İşçiler, 'Allah'a Havale Ediyoruz'

Zonguldak İl Özel İdaresinde ortaya çıkan ve Özel İdare bürokratlarının yakınlarını işe aldığı skandalının ardından uzun süredir kurum adına çalışan işçilerin, kadroya alınmayarak işten çıkarıldıkları öğrenildi. Devrek’te ki çöp toplama ekibinde yer aldıklarını belirten Hasan Demirci, Turan Çöpcü ve Erol Gözlü kendi yerlerine başkalarının işe alındığını belirterek Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a çağrıda bulundu. Vali Çınar’ın konu el atmasını isteyen mağdur işçiler ayrıca kendi yerlerine işe alınan kişilere seslenerek ellerini vicdanlarına koymaları gerektiğini belirtti.
“HAKKIMIZI YEDİLER”
Yedi yıldır İl Özel İdaresi’nde çalıştığını ve işten çıkarıldığını belirten mağdurlardan Hasan Demirci, “Ben kurumda yedi yıldır çalışıyorum. Devrek bölgesinde 7 yıldırı kurum adına çöp toplama işinde çalışıyordum. Köylerden çöp topluyoruz. Biz bu konudan çok rahatsızız. Çünkü bizim yerimize sözleşmemizin bitmesinin ardından başkalarını aldılar. Halbu ki bizim alınmamız gerekiyordu. Ama görüyoruz ki herkes bizim yerimize ahbap, hısım, akrabasını işe almış. Bizi dışarda bıraktılar. Biz taşeron yasasından yararlanmak için başvurularımızı yaptık ama hala bekliyoruz. Şu ortamda bize işe alıncağımıza dair güvence veren yok. Mayıs ayında ikinci araba gelirse sizi alacağız dediler ama bizim hakkımızı başkalarına verdiler.” Dedi.
ALLAH’A HAVALE EDİYORUM”
Evli olduğunu, çocuğunun ise hasta olduğuna dikkat çeken mağdur işçilerden Turan Çöpçü, “2 senedir özel idare altında çalışıyorum. 12.31.2017 tarihinde işten çıkışımız verildi. Sözleşmemiz bitince bizi çıkardılar. Bizim yerimize ise şimdi 34 kişi alındı. Biz mağduruz ve gereğinin yapılmasını istiyoruz. Çoluk çocuğumuz var. Oğlum hasta. Evimiz ise kira. Benim bu konuda vicdanım sızlıyor. Ve benim yerime girenlerinde vicdanının acımasını istiyoruz. Ben bize bunu reva görenleri Allah’a havale ediyorum. Valimiz Ahmet Çınar’dan bu kararın dönmesini bekliyoruz. Bu haksızlığın giderilmesini bekliyoruz.” Dedi.
“ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYSUNLAR”
Yılbaşından sonra tekrar işe alınacaklarını ancak kendileri yerine başkalarının işe alındığını belirten Erol Gözlü, “Ben evliyim ve bir çocuk sahibiyim. Biz çıkışımızı almamızın ardından söz verildiği gibi Yılbaşından sonra alım olacak ve sizi işe alacağız denildi. Bizim yerimize başka isimler alındı. Ayrıca benim çalıştığım ekip şuan iş başı yaptı. Bu ekibin içinde bir tek ben yokum.Benim yerime bir başka isim Zonguldak Merkez’den, Devrek şantiyesine geçiş yapmış. Bize bunu reva görenler ellerini vicdanlarına koysunlar. Valimiz Ahmet Çınar’dan ricamız bu işe el koysunlar.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 14:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cengiz bey
Cengiz bey - 6 yıl Önce

Çok yazık oluyor bu kış günü bu adamlara

SIRADAKİ HABER