MAKZON ULUSLARARASI BOYUT KAZANIYOR

MAKZON ULUSLARARASI BOYUT KAZANIYOR

Maden Makinaları Pazar Araştırması çalışmaları devamında, China Cool No:5 firması yetkililerinin katılımı ile Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, MAKZON Dernek Başkanı ve MFA Firma Yetkilisi Murat Uzun, Makzon Kooperatif Başkanı ve Er-Di Makine Firma Yetkilisi Caner Uzun, Karbomet Madencilik Firma yetkilisi Bahattin Kurnaz, China Cool No:5 Firma Yetkilisi Erol Buğra, China Cool No:5 Firma Yetkilisi Jili Wang, China Cool No:5 Firma Yetkilisi jianske Yuz, China Cool No:5 Firması Türkiye Yöneticisi Eren Soyer, Zonguldak Bülent  Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent EKMEKCİ, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özarslan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Metalurji Ve Malzeme  Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Engin Kocaman, Arkoç Maden Makinaları Firma Yetkilisi Hüseyin Malkoç, Sav Çelik Firma Yetkilisi Soner Susuz, ZESOB A.Ş Yetkilisi Soner Aksakal, Demir Madencilik Firma Yetkilisi Bayram Demir katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının destekleri ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden hocalarımızın çalışmaları ile Maden Makinaları ( MAKZON ) pazar araştırma çalışmalarımız devam ediyor. Odamızın daveti ile China Cool No:5 Firması yetkilileri bugün İlimize geldiler. Çin, gerek kömür üretiminde, gerekse Maden Makinaları üretiminde dünyada birinci sırada. China Cool No:5 Firması da hem kömür üretiyor , hem de kömür üretimine yönelik cihazlar üretiyor. Her iki alanda da çok başarılı bir firma. Kendileri ile işbirliği yapmak, uygun görürler ise kendilerini Maden Makinaları Kümelenmesine dâhil etmek istiyoruz. Zonguldak’ta ortak üretim yapalım. Zonguldak maden kömürü üretimine yönelik ortak çözümler bulalım istiyoruz, dedi. China Cool No:5 Firması Türkiye yöneticisi Eren Soyer, sizlerin ihtiyaçlarını dinlemek, anlamak ve işbirliği yapmak üzere buradayız. Bir ya da birden fazla ocak belirleyip örnek uygulama yapabiliriz. Sizler bizlere nasıl bir sorun olduğunu anlatırsanız birlikte çözümü çalışırız. Bu birlikteliğimiz ekipman üretimi olabilir, Kömür üretimi olabilir, çalışanların eğitimi olabilir, Çin’de sektörle ilgili ziyaretler olabilir hepsine varız. Türkiye’de Soma’da Maden Makineleri üretimi için yer bakıyoruz. Üretimin ikinci ayağını Zonguldak’ta yapabiliriz. Her türlü iş birliğine hazırız" dedi.

MAKZON Dernek Başkanı Murat Uzan ,Halen Derneğimizin 35, Kooperatifimizin 20 üyesi var. Bu sayılar artacak. China Cool No:5 Firmasını da üyemiz olarak görmek istiyoruz. Biz bu işi gerek üretim, gerekse pazarlama bağlamında dünya ölçeğinde düşünüyoruz. Yerelde Türkiye Taşkömürü Kurumu bu işin lokomotifi. TTK’ dan çok önemli destek görüyoruz. Bu vesile ile Genel Müdürümüz Sayın Kazım Eroğlu’na teşekkür ediyorum. China Cool No:5 Firmasının aramızda olması bize güç verecektir, dedi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Makinaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ‘de söz alarak, merkez olarak bizde bu işin içinde oluruz, her türlü desteği veririz dedi. Yapılan görüşmeler neticesinde katılımcılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi sonrasında toplantı sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2020, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER