Maxi Net, "Hesaplar bloke, ödeme yapamıyoruz"

Detay Maxi Net Bölge Müdürü Açıkladı! Hesaplarımız bloke, ödeme yapamıyoruz!

Maxi Net, "Hesaplar bloke, ödeme yapamıyoruz"

Yaklaşık 40 bine yakın üyesi bulunan Detay Maxinetin soruşturması devam ediyor. BTKdan aldığımız bilgilere göre birden fazla devlet kurumu raporlama, soruşturma sürecine dahil olsa da, süreç şu anda savcılık eliyle yürütülüyor. Detay Maxineti soruşturmaya götüren süreç ve sonrasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor. Firmanın üyelik sistemi, SEO çalışması olduklarını iddia ettikleri hizmet ve diğer konularla ilgili erişilen bilgilerde süreçle ilgili bilinmezleri aydınlattı. Alınan bilgilere göre, Detay Maxinet için BİMERe ortalama 60 kadar destek ve şikayet başvurusu iletilmiş. Halihazırda sisteme üye olan vatandaşların Detay Maxinetin kapanmaması için talepte bulundukları, sisteme üye olan ya da olmayan vatandaşların Detay Maxinetle ilgili şikayetlerini ilettikleri bize ulaşan bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca bu sayıda sistemin yasal olup olmadığına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar da bulunuyor. Konuyla iligli CİMERe (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bir başvuru yapılıp yapılmadığıyla ilgili sağlıklı bir bilgi bulunmuyor. İşte Detay Maxinet ile ilgili yeni gelişmeler...

Saadet zinciri olarak işleyen sistemlere benzerlik gösteren Detay Maxinet nedir? Çiflikbank ve Anadolu Farm’dan sonra Detay Maxinet de merak konusu oldu. Detay Maxinet adlı bir site hakkında çıkan haberlerle yeni bir Çiftlik Bank vakası mı ortaya çıkıyor konusu gündeme geldi. Detay Maxinet’e de operasyon yapıldığı ve daha fazla kişinin mağdur olmasının engellendiği konuşuluyor.

BTKya yapılan başvuru sayısının da yaklaşık 40-50 civarında olduğunu söylemek mümkün. BTK iletişim hattından edindiğimiz bilgilere göre soruşturmayla ilgili süreç şu anda savcılık aşamasında bulunuyor. Konuyla ilgili BTKnın şu anda müdahil olmadığı, yetkili kurumun savcılıklar olduğu önemli bir detay olarak göze çarpıyor.

Geçtiğimiz günlerde Detay Maxinetin hesaplarına MASAK tarafından bloke uygulanmış, soruşturmanın devam ettiği açıklanmıştı. Blokenin uygulanması sonrasında firmanın bekleyişte olduğu, soruşturma sürecinin tamamlanmasını bekledikleri öğrenildi.

 

DETAY MAXİNET OLAYI NEDİR? YAŞANAN SÜREÇ...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 3 aylık raporda Detay Maxinete ilişkin önemli bilgiler yer alıyor. Firmanın saadet zinciri sistemine sahip olduğu, üyelere gönderdiği bilgisayarların aldıkları üyelik ücretinden epey düşük olduğu, SEO hizmeti iddia ettikleri çalışmanın bir tür sahte tık hizmetinden ibaret olduğuna yönelik bilgiler raporda yer aldıktan sonra MASAK harekete geçmiş, daha sonra firmanın hesaplarına bloke işlemi uygulanmıştı. Konuya ilişkin soruşturmanın şu anda savcılık tarafından yürütüldüğü biliniyor.

Detay Maxinet İstanbul Bölgeler Müdürü Serkan Duymaz:

Milli Gazete olarak Detay Maxinet İstanbul Bölgeler Müdürü Serkan Duymaz, konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yaptı. Sürece ilişkin detaylı bilgiler veren yetkili Duymaz, Detay Maxinetle ilgili merak edilenlere detaylı cevaplar verdi.

Bilindiği üzere firmanın hesaplarına el konuldu. Soruşturma aşaması ne zaman tamamlanacak?

Evet, hesaplarımıza bloke uygulandı. Şu anda Detay Maxinet olarak mağduruz. Bloke işleminin ardından ödemelerimizi yapamıyoruz. Hesaplarımızda şu an yaklaşık 30 milyon TL duruyor. Ödemelerimizi yapacak güçteyiz, söylendiği gibi Detay Maxinet üyelerine ödeme yapamıyor diye yayınlanan haberlerin bir gerçekliği yok. Soruşturmanın ne zaman sona ereceğine dair tarafımıza yapılan bir bilgilendirme yok.

Soruşturma süreci nasıl işledi? Bloke işlemi uygulanmadan önce üyelere ödeme yapılıyor muydu?

Bloke işleminden önce ödeme yapamadığımız gibi bir durum söz konusu değil. Ancak hesaplarımıza bloke uygulandıktan sonra ödemelerimizi yapamıyoruz ve mağduruz. Zaten üye alımımızı 16 Şubat-1 Mart tarihleri arasında dondurmuşuk. Çünkü ciddi derecede bir katılım vardı. 1 Mart sonrasında Antalyada bir kamp gerçekleştirdik. Sonrasında ne olduğunu anlayamadığımız bir süreç işledi. Üyelerden iade talepleri geldi ve daha sonra hesaplarımıza bloke uygulandı.

Kullanıcılara firma tarafından gönderilen bilgisayarlar problemli mi?

Bir şirketle toplu alım konusunda anlaştık ve süreç böyle başladı. Diğer markalarla da çalışsak belli bir oranda böyle problemlerle karşılaşmak sürpriz olmaz. Bu problemler %10un üzerinde değildir.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER