Mazbatalarını aldılar

Mazbatalarını aldılar

Mazbatalarını aldılar

Sağlık-Sen’in geçtiğimiz günlerde yapılan 5’inci Olağan Genel Kurulunda seçilen yeni Yönetim Kurulu Üyeleri mazbatalarını aldı.
Sağlık-Sen Zonguldak Şubemizin 5’inci Olağan Genel Kurulumuz 22 Eylül’de yapılmıştır.
Sözlerime başlamadan önce genel kurulumuza iştirak eden sayın vekilimiz Hamdi Uçar ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’a teşekkürlerimi sunuyorum.
Bizleri yalnız bırakmayan diğer illerden gelen dava arkadaşlarım ve yönetimlerine ilimizin değerli yöneticilerine milletimizin göz bebeği delege ve sağlık çalışanlarımıza da hasetsen şükranlarımı sunuyorum.
İnsan ruhunu iki şeyin kararttığı söylenir:
Susulacak yerde konuşmak ve konuşulacak yerde susmak. Sağlık sen olarak bunun karşısında olduk
Biz konuşulması, tavır alınması gereken yerde asla susmadık. Ne derler korkusuna kapılmadık.
Biz inanıyoruz ki aynı yöne bakmanın sevinci bir arada olamamanın hüznünden daha güzeldir.
Yönümüz millettir ve işimiz gücümüz bu milletin gözbebeği sağlık çalışanlarımıza yapabileceğimiz hizmettir.
Bu bakış açısıyla elbette tüm memleketi önemsiyoruz. 
Ancak Zonguldak daha bir değerlidir bizim için, Çünkü Türkiye gerçeği için Zonguldak gerçeğiyle yüzleşmek gerekir. 
Sağlıkta, eğitimde, enerjide, siyasette ve pek çok alanda bunu gerçekleştirirsek işte o zaman Türkiye gerçeğine ulaşabiliriz.
İşte bu yüzden her defasında Zonguldak’a sağlık hizmeti veren kardeşlerimizi tebrik ediyor, mücadeleleri için onları alınlarından öpüyoruz.
Türkiye’de sağlık alanında baktığımızda pek çok sorun çözülüp, bazı şehirlerde şehir hastanelerinin faaliyete geçtiğini, doktor ve sağlık çalışanı açıklarının giderildiğini, görmek bizi bir yandan memnun ederken diğer yandan da üzmektedir. 
Zira bırakın şehir hastanesini Zonguldak’ta başlayan 400 yataklı devlet hastanesi bile bitirilememiştir. Sağlık-Sen olarak şehrin sağlık sektörüyle ilgili eksikliklerini ve sağlık çalışanlarımızın kronik sorunlarını biliyoruz. Çünkü buna kafa yoruyor, akademik ve saha çalışmalarıyla sorunlara ve çözüm önerilerine odaklanıyoruz. 
Gururla söyleyebilirim ki Sağlık Çalışanlarımızın şehre ve bu bağlamda çalışma şartlarına bakış açılarına yönelik yaptığımız anketimiz, kapsamı itibariyle Zonguldak'ta bir ilktir.
ve ne acıdır ki sağlık çalışanlarının yüzde 51,9'u Zonguldak'tan ayrılmayı düşünüyor.. 
Zonguldak'ta sağlık tesisine karşılık personel sayısının yetersizliği, çalışanların ağır iş yükü altında ezilmeleri, personel sayısının azlığına bağlı olarak da nöbet sayılarının fazla olması çalışanları adeta hayatından bezdirmektedir. Ne acıdır ki sağlık çalışanlarının yaşantısının, ev, hastane, nöbet ve hastane yolu üçgenine, mahkum edildiği kolaylıkla görülmektedir. 
Aynı oranda hizmet üretenler aynı ücreti alamamakta, sağlık çalışanlarımıza ödenen döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizliğe ise bir an önce son verilmeli, Çalışan barışını sağlayan ve daha adaletli bir performans sistemi yeniden düzenlenmelidir.
Sağlık çalışanlarımızın sorunlarının giderilmesi, ülke sağlığı yönünden önemlidir. Var olan sorunları kökten çözecek çalışmalar bir an önce başlatılmalıdır. Sağlık-Sen olarak bu süreçte her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”    
Yapılan genel kurulda seçilen isimler şunlar: 

Mehmet Ali Kara - Başkan
Ömer Tok - Başkan Vekili
Ümit Çavuş - Başkan Yard. Mali İşler Sek.
Emine Fındıklıoğlu - Başkan Yard. Teşkilatlanma Sek.
M. Nesim Taşkıran - Başkan Yard. Basın Yayın Sek.
M. Kurşad Akca - Başkan Yard. Mevzuat Sek.
Yigit Osman Darıcı - Başkan Yard. Eğitim ve Sos. İşl. Sek

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER