MECLİSİN BUGÜNKÜ KONUSU: ELEKTRİK KESİNTİLERİ

MECLİSİN BUGÜNKÜ KONUSU: ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Zonguldak İl Genel Meclisi'nde CHP Gökçebey İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır, CHP merkez ilçe il genel meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz ve AK Parti grup Başkan Vekili ve Merkez İlçe İl Genel Meclis üyesi İsmail Terzi, köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

 Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 5.birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir oturuma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı.

Ereğli İlçesi Ballıca Köyü Merkez Mahallesinde, yol ve duvar ihtiyacı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlarının görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Ballıca Köyü Merkez Mahallesi'ne yol ve duvar inşaatları yapılmasına karar verildi.

ÇAKIR: KÖYLERDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ ARTIK CAN SIKMAYA BAŞLADI

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Gökçebey İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır, mecliste gündem dışı söz alarak köylerde yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekti ve "Bugün köylerde yoğun bir şekilde yaşanan elektrik kesilmesine dikkat çekmek istiyorum. Elektrik kesintileri planlanan,planlı ya da plansız yapılan kesintiler gerçekten Can sıkmaktadır. Kış günlerinde kalorifer yakımından donduruculara, hafta sonları maç izleyen arkadaşların şehir merkezlerine giderek bu ihtiyaçlarını giderme çalışmaktadırlar. BEDAŞ a.ş. bu planlı kesintilerini çok aksatıyor. Köyde 4 saat 5 saat elektrik kesintileri yaşanıyor. Hafta sonları iki gün peş peşe elektrik kesintisi oluyor. Köylerimiz 4-5 saat ancak gün içerisinde elektrik yüzü görüyor." Dedi 

ÇAKAR: TREN SEFERLERİ ZONGULDAK'TA NEDEN BAŞLAMIYOR? 

Ayrıca yolcu tren seferlerinin başlamamasını da eleştiren İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır, "Daha önce de dile getirdiğim gibi Gökçebey Zonguldak tren seferleri hala başlamadı. Halk bu konuda hala bir açıklama bekliyor ve açıklama yapılmayınca da bu konuyu başka taraflara çekiliyor. Zonguldak Karabük arasında yük taşıyan trenlerin trafiğini aksatmaması amacıyla yolcu tren seferlerini başlatılmadığını ifade edenler var, zarar ediyor diyenler var, Bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Türkiye'de 53 vilayette yolcu tren seferlerinin başladığı ifade ediyor neden Zonguldak'ta başlamadı" şeklinde konuştu.

YILMAZ: HAFTA SONLARI ELEKTRİK KESİLMESİN

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Merkez İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz da "Elektrik kesintileri genelde Cumartesi Pazar'a alıyorlar herkesin pazar günü o elektriğe ihtiyacı var çamaşırını yıkayacak, evinde dinlenecek banyosunu yapacak. Başkent yetkilileri ile görüşülecek en azından hafta sonları elektrik kesilmesin" dedi. 

TERZİ: HALKI MAĞDUR EDİYOR

AK Parti Grup Başkan vekili ve Merkez ilçe il genel Meclis Üyesi İsmail Terzi'de BEDAŞ'ın  çok eski olan elektrik hatlarında yenileme ve bakım hizmeti yaptığını ancak yaşanan sık elektrik kesintilerinin de artık halkı mağdur ettiğini söyledi.

NECDET KARAVELİ: MİLLETVEKİLLERİMİZ TCDD İLE GÖRÜŞTÜ

İl Genel Meclisi Başkanı Nevdet Karaveli, "Milletvekillerimiz demiryolları ile ilgili gerekli girişimleri yaptılar Bu konuda bir gelişme olmasını bekliyoruz. Ayrıca BEDAŞ yetkililerine elektrik kesintileri konusunda sıkıntıları ileteceğiz."dedi  Toplantı bir sonraki birleşimini gün ve saatini belirlenmesiyle birlikte sona erdi.



 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER