MECLİSİN GÜNDEM KONUSU: HAVA ALANI

MECLİSİN GÜNDEM KONUSU: HAVA ALANI

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 11'inci birleşimi gerçekleştirildi. Zonguldak İl Genel Meclisi'nde havaalanı sermaye arttırımı maddesinde tartışma yaşandı.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki toplantıda görüşülen konular okunarak oylandı. Mecliste Özel İdare'nin % 15 hisse ortağı olduğu Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin 28.08.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda Şirket Sermayesinin 7.500.000,00 TL’den 10.000.000,00 TL’ye çıkarılmasına karar verildiğinden, 2.500.000,00 TL sermaye artışından İdare payına düşen miktarın 375.000, 00 TL’nin ödenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret, İçişleri ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları sayılı raporlar görüşüldü.

GÜLTEKİN: HAVALİMANI ZONGULDAK'IN İHTİYACIDIR

Madde hakkında söz alan AK Parti Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, "Geçmişe baktığımızda Çaycuma Havalimanı Zonguldak'ın ihtiyacıdır. Tüm inşaat çalışmaları yapan il özel idaresidir. Geçmişe baktığımızda her sermaye artışında neden yüzde 15 hisse hakkına düşürüldük. Teknik heyet talep edelim."dedi 

YILMAZ: GÖZÜMÜZÜ KAPATMIŞ DURUMDAYIZ

CHP Merkez ilçe İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz'da yaptığı konuşmada, "Aslında sorduğumuz sorulara yanıt alamadık fazla konuştuğumuzda hizmete karşı gelmişiz gibi duruyor. Bir gözümüzü kapatmış durumdayız."dedi.

MUSLU: ARALIĞIN SONUNA KADAR TESLİM EDİLECEK

CHP Çaycuma İl Genel Meclisi Üyesi Ramis Muslu'da söz alarak, "Havaalanı yıllardır askeri havaalanı olarak kullanıldı. 92'de sivil olarak kullanıldı. Yeniden yapılandırılması hasıl oldu. 310 metre pist bitti. 60-70 cm betona başlandı. Aralığın sonuna kadar teslim edileceği söylendi. 150 kişilik uçaklardan 200 kişilik uçaklar inmeye başladı. Havaalanı müdürümüz son kez bütçe artacağını söyledi. Emeği geçenlere teşekkür ederim."şeklinde konuştu.

TERZİ: HAVAALANI KONUSUNDA OLUMSUZ KONUŞMAK YANLIŞ

Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de mecliste havaalanı sık sık gündeme getirilip olumsuz konuşmanın halk nezdinde olumsuz bir algıya sebep olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Sermaye artışı ve pistin genişlemesi olarak iki konu var. Ben de gittim gördüm, kolin denen firma iki alanı genişletiyor 10 ‘ar metre olarak. Firma betona başlayacak. Kaçak göçek bir şeyler yapılıyormuş gibi konuşuluyor. Zonguldak ‘a bütün olarak bakılmalıdır. Biz İlin genelini temsil ediyoruz. Havalimanını sanki olumsuzmuş gibi dile getiriyoruz. Elle tutulur bize düşen bir şey varsa yapalım. Olumsuz konuşuluyor ve güven sarsılıyor. Tıraşlama yapıldığında sorunlar ortadan kalkacaktır. Eğer olumsuzluk varsa Vali ya da Kaymakam’a gidilmesi gerekir. Eğer biz yapsaydık 10 milyon harcayamazdık. Firma bunu tedarik etti"

GÜLTEKİN: "HERŞEYİ YAPAN KURUM İL MECLİSİDİR"

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin'de İsmail Terzi'ye cevap vererek "Havaalanı Zonguldak'ın göz bebeği tüm insanlarımıza yakışır şekilde olmalıdır. Benim dediklerim kuruluş aşamasından itibaren olanlardır. Her şeyi yapan kurum İl meclisidir. Kuruluş aşamasındaki yüzde 25 neden yüzde 15 e düştü. Anonim de herkes hissesi kadar konuşur ben bunu sordum"dedi. Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de Gültekin'e dönerek, "Ben seni kastetmedim Nebahattin Yılmaz'a cevap verdim' dedi.

SEFERCİK: ÇAYCUMA DEĞİL ZONGULDAK HAVAALANI

AK Parti Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Arif Sefercik ise havaalanın ismini Çaycuma değil Zonguldak olduğunu ve havaalanının tüm Zonguldak'ta ait olduğunu belirterek şunları kaydetti; "Burası Zonguldak Havalimanı orada hummalı bir çalışma var modern bir çalışma var. Bütün meclisi davet ediyorum gelip görsünler. Şirket devlet millet çalışıyor. 6 milyon 300 bin harcandı. Mağdur olduk tamam ama sürekli dile getirmeyelim. Her ilçe bizimdir. Zonguldak havaalanından bahsedecez.  İki üç defa gittik.

KARAVELİ: HAVAALANI SADECE ZONGULDAK'TA DEĞİL TÜM BÖLGEYE HİZMET EDECEK

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de havaalanın sadece Zonguldak'ta değil Bartın ve Karabük'te olmak üzere tüm bölgeye hizmet edeceğini belirterek, "Ben herkesten önce meclis ve özel idaremize teşekkür ediyorum.  Yaklaşık olarak 3. aydan beri işin peşindeyiz. Havaalanı belli bir aşamaya geldi. Aralık ya da Ocak olur. Vali artık takipçisi olacak. Yapılan işler gerçekten güzel. Hem Bartın Karabük Filyos'a da hizmet edecek."dedi  Ve madde oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre iş 375 bin TL sermaye artışı yapılacak. Gelecek toplantının günü ve saatinin belirlenmesiyle birleşim sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER