Mecliste AKP feveran ediyor!

Mecliste AKP feveran ediyor!

Mecliste AKP feveran ediyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, İl Genel Mecisi Ak Parti üyelerinin İl Özel İdaresi Genel sekreteri Recep Demirtaş’ı eleştirmesini manidar bulduklarını dile getirdi. CHP’li Zaman, Ak Parti grubunun mecliste ‘Feveran’ ediyor dedi. Demirtaş’ı AK Parti’nin atadığını belirten Zaman, “Onları kim atadı? Yine AKP atadı. 16 yıldır verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmediği için kıyametleri kopartıyorlar. Ve sonunda kime yükleniyorlar; devletin memuruna… 16 yıldırı ödenek geliyor mu? Gelmiyor” dedi.
“FEVARAN EDİYORLAR”
İl Genel meclisi Ak Parti grubunun feveran ettiğini belirten Zaman, “Öncelikle Şunu belirtmeliyim ki 16 yıllık AKP iktidarına halkın tepkisi var. Bu tepkinin sebebi AKP iktidarının 16 yıldır halkın hiçbir beklentisini karşılayamamasıdır. İl Genel Meclisini takip ediyorsunuz. İl Genel Meclisinde AKP grubunda bulunan arkadaşlarımız ile orada AKP’nin atadığı yöneticileri arasında bir sıkıntı var. AKP grubu feveran ediyor. Onları kim atadı? Yine AKP atadı. 16 yıldır verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmediği için kıyametleri kopartıyorlar. Ve sonunda kime yükleniyorlar; devletin memuruna… 16 yıldırı ödenek geliyor mu? Gelmiyor” dedi.
“BU SEFALETTİR”
TTK ve işsizlik sorunu hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Zaman, “Hepsinden önemlisi TTK buranın can damarı. 16 yıldırı onun da üzerine sünger çektiler. En son Bin 500 işçi alınacağından bahsettiler. Yaşayacağız, göreceğiz ben diyorum ki keşke alsalar. Ama almayacaklar. Almak niyetleri yok. Niyetleri olsaydı zaten kurum bugün bu hale gelmezdi. Kömüre ihtiyacımız var, binlerce insanımız sokakta işsiz dolaşıyor. Ve eğer böyle bir niyetleri olsaydı zaten 16 yılda 15 binlerden 6 Bin 800 civarına işçi sayısı düşürülmezdi. İşsizliğe şuradan da dikkat çekebiliriz. İŞKUR’dan asgari ücrette dönemsel çalışması için aldıkları insanlar var. Hangisi emekli, Hangisi sigortalı olursa olsun çalışmak zorunda olan insanlar var. Bu çalışanlar 6 ay çalıştıktan sonra ne kadar boşta durupta İŞKUR’dan tekrar iş bulacaklar. Aldıkları ücret asgari ücret seviyesinde ve 6 ay çalışıyorlar. Şöyle düşünebiliriz; altı ay asgari ücretle çalışıp 1 yıl ihtiyaçlarını karşıladıkları için 800 lira gibi bir para çalışıyorlar. Bu sefaletin de sefaletidir. Toplumu bu hale kadar düşürdüler” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER