Mecliste 'hava kirliliği' tartışması...

Terzi, Valiye korkudan soramıyorlar gelip bize soruyorlar

Mecliste 'hava kirliliği' tartışması...

İl Genel Meclis Toplantısı’nda AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi ile CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal arasında hava kirliliği tartışması yaşandı.

Eleştirileri kabul etmeyen Terzi, “CHP çevreci biz değiliz gibi gösterilmesi yanlış. Konunu muhatabı Valilik ve Çevre Müdürlüğü. Valiye korkudan soramıyorlar gelip bize soruyorlar” dedi.

Zonguldak İl Genel Meclisi 3 birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli bölge başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.

Mecliste Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde 2020 yılında görev yapmak üzere merkez ve ilçelerinde ikişer hayırsever vatandaşın seçimi gerçekleştirildi.

Buna göre isimler şu şekilde:

MERKEZ SYDV- Lütfü Çavuş, Nizamettin Uçar.

ÇAYVUMA SYDV- Mustafa Musluer, Raci Sönmez.

KİLİMLİ SYDV- Yılmaz Bayraktar, İlknur Demirsoy.

KOZLU SYDV- Erol Karaarslan, Cemal Sevinç.

EREĞLİ SYDV- Recep Akdeniz, Yüksel Demirbaş.

ALAPLI SYDV- Kemal Ersöz, Sacit Korkmaz.

GÖKÇEBEY SYDV- Kemal Etçibaşı, Hüseyin Gedik.

DEVREK SYDV- Sabri Başmakıcı, İsmail Cimbir.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, hava kirliliğine değinerek Gücek’te asfalt tesisinin çevreyi ve yöreyi kirletmesinden dolayı köylülerin mahkemeye gideceklerini ve önlem alınması gerektiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi de, bu tesislerin olmak zorunda olduğunu belirterek, “Nasıl olacak peki. Yolu nasıl yapacağız. Ayrıca CHP sanki çevreci biz değiliz gibi bir durum varmış gibi gösterilmesi yanlış. Hem sorunun muhatabı biz değiliz, Valilik ve Çevre Müdürlüğü. Valiye korkudan soramıyorlar gelip bize soruyorlar” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de, plentlerde önlem alınacağını söyledi. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu da özelden asfalt plent tesislerinin bakımı için bugün ihale yapılacağını ifade etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER